Бургаската полиция с нов подвиг - заловиха власите обирали бензиностанции и магазини по Южното Черноморие

Бургаската полиция с нов подвиг - заловиха власите обирали бензиностанции и магазини по Южното Черноморие - E-Burgas.com
Архив burgas.org

Полицията в Бургаска област сътвори втори подвиг за няколко дни след като неутрализира втора добре организирана престъпна група с активна дейност по Южното Черноморие.

Трима румънски граждани, межди 22 и 47-годишни, са заловени след серия кражби на пари от бензиностанции и търговски обекти това лято. Престъпниците са неутрализирани след съвместни действия на кириминалисти от участъците в цялата област.

Чужденците са задържани в района на Обзор, докато се придвижвали с френски Опел Астра към Варна. В момента са отведени в районното в Приморско за изясняване на кражба на 850 лв., дневен оборот, осъществен от бензиностанция „Петрол“ в Приморско. Те действали като успели да заблудят служителя в обекта.

Констатирано е, че румънците са влезли у нас на 5 авгсут през ГКПП – Дуранколак, като в рамките на следващите пет дни извършвали кражби от офисим магазини и бензиностанции в Царево, Приморско, Созопол и Несебър. Те задигали парични средства и вещи като отвличали вниманието на служителите.

В колата, с която се придвижвали, са открити два мобилни телефона, парични суми в различна валута и дамски обувки, които били крадени.

Работата по цялостно документиране на криминалната дейност на задържаните румънски граждани продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас.

Коментари

Още от последните новини