Бургас – вторият най-предпочитан град за живеене в България

Бургас – вторият най-предпочитан град за живеене в България - E-Burgas.com

 

 

През 2023 година Бургас отбелязва значителен ръст на новите си жители, като градът се нарежда на второ място в страната след София по привличане на нови граждани. Според официални данни, публикувани от Националния статистически институт, цели 15 913 души са избрали да живеят и работят в Бургас през последната година.

 

Механичният прираст на населението, т.е. разликата между заселилите се и изселилите се граждани, показва впечатляващото увеличение с 7849 души. Този резултат изпреварва значително други големи областни градове и затвърждава Бургас като привлекателно място за живот.

 

Причините за това не са случайни. През последните години градът е известен с високото си качество на живот, добре развита инфраструктура и разнообразни възможности за професионална реализация. Жителите на Бургас се радват на динамично развиваща се икономика, достъп до морето и природни богатства, както и на богат културен и социален живот.

 

С тези впечатляващи резултати Бургас се утвърждава като предпочитан избор не само за българи от различни региони на страната, но и за хора, които търсят по-добри условия за живот и работа извън столицата. В бъдеще се очаква градът да продължи да се развива и да привлича нови жители, запазвайки позицията си на един от водещите градове в България.

Коментари

Още от последните новини