Бургас с най-много наблюдавани видове в Световния уикенд за наблюдение на птиците

Бургас с най-много наблюдавани видове в Световния уикенд за наблюдение на птиците - E-Burgas.com

Над 30 000 души по цял свят се включиха в Световния уикенд за наблюдение на птици. Над 74 000 бе общият брой на наблюдаваните птици от над 7 000 вида. У нас екипът “BSPBSmartBirdsTeam” в България наблюдава общо 160 вида  птици, като са изготвени над 118 (пълни или частични) видови списъци. Най-често наблюдаваният вид е обикновен мишелов (64 записа). Сред по-редките и интересни наблюдения са фламинго, сив жерав, голям воден бик, тръноопашата потапница, червена каня и др. Мястото с най-много наблюдавани видове е Бургас.

40 души избраха мобилното приложение SmartBirds Pro, за да запишат своите наблюдения.

Чрез мобилното приложение SmartBirds Pro всеки от нас може да бъде полезен за прирoдата, като записва  всяко свое наблюдение на диво животно. Достатъчно е да бъде инсталирано на мобилно устройство под Android. SmartBirds Pro е удобно за използване както за професионални цели при провеждането на специализиран мониторинг, така и за единични наблюдения на запалени природолюбители. Подробни инструкции за работа с приложението можете да намерите тук.

За хората, прекарващи много време сред природата, препоръчваме и любителското приложение SmartBirds - определител на гнездящите в България птици (общо 269 вида) и електронен дневник за наблюдения.

Свързани статии
Извършиха важни консервационни дейности на Атанасовското езеро (Снимки) Поставиха пръстени на пеликани в Атанасовското езеро (Видео) Преразглеждат Закона за лова докато се стигне до баланс Орнитолози и доброволци преброиха 298 къдроглави пеликани в Бургас (Снимки) Доброволци и администрация чистиха бреговете около Бургас от боклуци (Снимки) Граждани и институции чистиха Вая и Атанасовското езеро Прострелян щъркел бе спасен от природозащитници Екоинспектори спасиха световно защитена птица в Поморие
Тагове
птици атанасовско езеро фламинго
Коментари

Още от последните новини