Бургас отдаде почит към делото на Апостола (Снимки)

Бургас отдаде почит към делото на Апостола (Снимки) - E-Burgas.com

Със заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя Бургас отдаде почит към делото на Васил Левски. Организираната от Община Бургас церемония се проведе пред паметника на революционера в Морската градина.

Десетки родолюбиви граждани и официални лица, сред които кметът Димитър Николов, зам.-кметът Диана Саватева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, представители на държавната и местната власт, се включиха в поклонението, посветено на 148-годишнината от гибелта на Апостола.

„Днес се прекланяме пред паметта и саможертвата на един от най-великите българи. Неговото дело е от огромно значение не само за нашата родина, но и за цяла Европа. Защото Левски поставя над всичко свободата, демократичното развитие на обществото и равенството между хората независимо от техния етнос и религия.

В народната памет на българите Апостола се е превърнал в свята икона. Едва ли някога ще намерим достатъчно думи, с които да опишем неговия образ.

Не трябва да спираме да възпитаваме младите поколения в ценностите и заветите на Левски, защото само така те ще израснат като достойни българи.

Нека днес застанем пред паметника на Левски със смирение и чувство на признателност към това, което е направил, за да я има България.

Превратностите на времето са неспособни да обезличат величието и гения на Апостола. А най-добрият начин да почетем делото му, е като всеки ден се ръководим от неговите завети и работим с грижа за доброто бъдеще на България.“, каза по повод годишнината кметът Димитър Николов.

Галерия
Свързани статии
Ето как Бургас ще отбележи 150 години от гибелта на Левски Отбелязваме 145 години от Шипченската епопея Бургас отбелязва 120 години от рождението на Петко Задгорски с непоказвани творби Бургас се поклони пред паметта на Христо Ботев (Снимки) Бургас отбелязва 79 години от спасението на българските евреи Бургаски ученици посветиха виртуална изложба на Апостола (Видео) Прекланяме се пред подвига на Апостола Бургас ще отдаде почит към Апостола в събота Община Созопол дава 500 лв. за идеен проект за паметник на Левски В Созопол откриват сметка за изграждане на бюст-паметник на Левски
Тагове
васил левски годишнина
Коментари

Още от последните новини