Ботьо Ботев: Митьо - Очите е свързан с трансконтинентална дейност

Ботьо Ботев: Митьо - Очите е свързан с трансконтинентална дейност - E-Burgas.com
frognews.bg

„Преекспонира се историята около екстрадицията на Очите. Това е една нормална процедура. Не е тайна, че Очите е свързан с трансконтинентална дейност, особено с Турция. Събирането на оперативна информация е от интерес на службите”. Това заяви криминалистът Ботьо Ботев пред Нова телевизия. Той коментира екстрадицията на Димитър Желязков – Митьо Очите и защо тя се забави толкова.

Ботев смята, че деяния на Димитър Желязков, които са по-тежи от тези, за които в момента го разследват, са попадали в полезрението на службите и може би трябва да се върнат към тях. „Категорично няма полицейски чадър над Очите, нито политически“, казва криминалистът.

Според него събирането на оперативна операция е причината да се забави екстрадицията на Очите. „Митьо беше едно обикновено момче“, допълва той. При него нещата са се свели до това, че е влязъл в контакт с хора, на които е бил полезен, смята Ботев.

„Взривът беше предназначен пряко за него“, казва криминалистът. Въпреки това жена му беше жертва на атаката преди години. „Този, който е натиснал копчето, вероятно е сбъркал и припознал Очите с някой, който е бил там“, обяснява Ботев. „Случаят е изключително интересен като работа“, допълва той. Смята, че Димитър Желязков трябва да прецени дали е в достатъчно добро здравословно състояние, за да продължи в дейността, с която се занимава.

Коментари

Още от последните новини