Ботев победи Черноморец на Колежа

Ботев победи Черноморец на Колежа - E-Burgas.com
[caption id="attachment_25880" align="alignleft" width="247" caption="снимка: Спорт1"][/caption] Ботев Пловдив спечели с 2:0 домакинството си на Черноморец, среща от третия кръг на "А" група. Двубоят се игра пред около 12-13 хиляди зрители на стадион “Христо Ботев” в Пловдив. Попаденията за "канарчетата" отбелязаха Вандер Виейра и Иван Цветков, като асистенциите и за двата гола направи Тодор Неделев.
С успеха си, който е втори за отбора на Ферарио Спасов след завръщането му в българския елит, Ботев излиза на третото място във временното класиране.
Днешният двубой беше и между треньорите Ферарио Спасов и Димитър Димитров-Херо – двама от най-добрите и опитни специалисти в българския футбол. Феро и Херо работиха заедно в Литекс в първите години на отбора в елита, станаха и шампиони. След това единият постигна успехи в Левски, а Ферарио Спасов работи в ЦСКА.
Двубоят не започна добре за домакините. Треньорът Ферарио Спасов извърши принудителна смяна още в 11-ата минута. На мястото на контузения десен защитник Стефан Станчев в игра се появи Йордан Христов. В 18-ата минута Иван Цветков не успя да засече центриране.
В 28-ата минута съдиите правилно отмениха гол на Ботев. След удар на Виейра топката влизаше във вратата, но Асен Караславов игра с нея, но беше в засада и попадението беше правилно отменено. В 43-ата минута “канарчетата” поведоха с 1:0. Тодор Неделев намери с хубаво центриране непокрития Виейра в наказателното поле и той с прекрасен удар откри резултата.
На полувремето треньорът на гостите Димитър Димитров-Херо реагира и пусна привлечения от Левски това лято Даниел Младенов, търсейки освежаване на атаката. Въпреки това Ботев вкара още един гол. В 55-ата минута Тодор Неделев направи втора асистенция, но този път Иван Цветков с десния крак прониза вратаря Стоян Колев.
Последваха още няколко атаки за пловдивчани, Неделев продължи да играе добре и да раздава точни пасове към Виейра, Иван Цветков и Мариян Огнянов. В 73-ата минута Боли от състава на Черноморец нацели гредата след подаване на Балтанов. Шест минути след това голмайсторът Виейра засече топката, но Стоян Колев отрази почти сигурен гол. До края на двубоя домакините спокойно удържаха комфортната преднина и се поздравиха с успеха.
източник: Спорт1
Коментари

Още от последните новини