Близо 2 млн. лв. влизат в хазната от два плажа на север от Бургас

Близо 2 млн. лв. влизат в хазната от два плажа на север от Бургас - E-Burgas.com

Близо 2 млн. лв. годишно ще получава държавата от новите наематели на плажовете на „Слънчев бряг – север“ и „Несебър – юг“. Това стана ясно от приключилите процедури за определяне на наематели на плажните ивици, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Сумата нараства общо с около 950 хил. лв. в сравнение с получаваните концесионни възнаграждения за ивиците до този момент. Това са и първите процедури за отдаване под наем с изискване за предлагане на цена за 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг на етап на кандидатстване от фирмите.

Процедурите за отдаване под наем целят гарантиране безпроблемното протичане на летен сезон 2017 г. Съгласно сега действащия Закон за устройството на Черноморското крайбрежие до 31 март министърът на туризма трябва да издаде заповед за обявяване на неохраняемите плажове, за да имат достатъчно време областните управители и кметовете на общини да обезпечат почистването и плажното спасяване на посещаваните плажове, останали без стопанин. Затова се предприемат своевременни действия от Министерството на туризма, тъй като всяко забавяне ще доведе до неудобства за туристите и разходи за държавния и общинските бюджети. Към този момент са приключили четири процедури за отдаване под наем на морски плажове.

Коментари

Още от последните новини