Блестяща „Наздравица“ в Експо център „Флора“ в неделя

Блестяща „Наздравица“ в Експо център „Флора“ в неделя - E-Burgas.com

Оперният концерт е част от програмата на тематичния културно-туристически миден уикенд, организиран от Община Бургас

В неделната вечер, на 28-и юни, в 19.30 часа ще бъде последният оперен концерт на солистите на Държавна опера – Бургас за месец юни – "Наздравица". Музикалната проява  ще се случи в откритото пространство на Експозиционен център „Флора". Концертът е част от културно-туристическия тематичен миден уикенд, организиран от Община Бургас, включващ  разнообразна програма, подчинена на идеята за удоволствието от морските дарове и хубавата музика, които са атестация за висок градус на лятното настроение. Отговаряйки на надслова с празничен привкус, музикалната тематична вечер ще включва блестящи композиции от Йохан Щраус, Волфганг Амадеус Моцарт, Гаетано Доницети, Жорж Бизе, Александър Бородин, Джузепе Верди, обединени от идеята за наздравицата – като символ на споделено добро настроение и пожелание за спорни и благодатни бъдни дни. 

В програмата са включени: „Наздравица“ от оперетата „Прилепът“ от Йохан Шраус, в изпълнение на сопраните Мария Цветкова-Маджарова и Шмилена Султанова и Бранимир Недков, баритон. От същото емблематично произведение на австрийския композитор ще прозвучат: Ария на княз Орловски, представена от Шмилена Султанова, и Ария на Розалинда, изпълнена от Мария Цветкова-Маджарова. Две „Наздравици“ – от операта „Дон Жуан“ от Волфганг Амадеус Моцарт и от оперното произведение „Звънецът“ от Гаетано Доницети, ще бъдат изпълнени от Бранимир Недков. Ария от операта „Лукреция Борджия“ от Гаетано Доницети и „Циганска песен“ из операта „Кармен“  от Жорж Бизе ще представи мецосопраното Даниела Дякова. Ария на тореадора, също от „Кармен“, ще изпълни баритонът Александър Крунев, когото ще чуем и с „Наздравица“ от операта „Отело“ от Джузепе Верди. Басовият глас на Диман Панчев ще прозвучи в  Ария на Ралф от операта „Красавицата от Перт“. Костадин Мечков, бас, ще представи Ария на принц Галицки от операта „Княз Игор“ от Александър Бородин. „Наздравица“ от „Макбет“ и „Болеро на Елена“ от операта „Сицилиански вечерни“ /и двете оперни произведения са от Джузепе Верди/ ще чуем в изпълнение на сопраното Йоана Железчева. Тенорът Яни Николов ще изпълни неаполитанската канцонета „Не ме забравяй“ /Non ti scordar di me/ на композитора Ернесто де Къртис.

Бравурен финал на концерта с празнично заглавие и послание ще бъде може би най-популярната „Наздравица“ – от операта „Травиата“ на Джузепе Верди.

В програмата ще вземе участие и хорът на Държавна опера –  Бургас, който ще подсили празничното звучене на концерта. Диригентът на хоровия състав Невена Михайлова наскоро бе наградена от кмета на Община Бургас Димитър Николов – за особено заслуги в сферата на културата.  На рояла ще бъде Мира Искърова.

Свързани статии
Звезди от Rainbow и Black Sabbath идват в Бургас през май Марияна Николова подпомага екскурзоводите с обществени поръчки И туроператорите останаха без обещаните помощи, излизат на протест Изплатиха 10 млн.лв. в подкрепа на туроператори и агенти Отменят новогодишния празничен концерт в Созопол Връщат парите за неосъществени екекурзии Договориха 50 млн. лв. помощи за туроператори и агенти 840 туроператори и агенти кандидатваха за помощ от 10 млн. лв. Туроператори искат 155 млн. лв. от държавата, за да спасят бранша Марияна Николова вдига завесата: 3,8 млн. туристи са пренощували у нас през 2020
Тагове
опера концерт
Коментари

Още от последните новини