Благотворителен футболен турнир в Бургас събира средства за малката Доби

Благотворителен футболен турнир в Бургас събира средства за малката Доби - E-Burgas.com

С благотворителен футболен турнир в Бургас ще се събират пари за малката Доби. Организатор е "Организация за закрила на българските граждани" (ОЗБГ), а събитието ще се проведе 9 февруари (неделя) от 09.00ч. до 18.00 ч. на спортен център "Славейков".

Турнирът ще се проведе във формат 5+1 с две полувремена по 13 мин. и 5 мин. почивка. Входът за всеки включил се, ще бъде 10 лв. от ОЗБГ отправят покана към всички любители на футбола да се включат в турнира и да подкрепят малката Доби. Бургазлии, които желаят да присъстват на събитието, могат да дарят надежда на Доби и нейното семейство. В деня ще бъдат поставени дарителски кутии в помощ на детето. Всички, които желаят да участват в благотворителния турнир, трябва да заявят това не по-късно от 6 февруари на телефони 0878 882 686 и 0885 023 333.

Нейната история е като разказа на Йордан Йовков "По жицата".

На 16.11.2015 г. се роди бебе Добромира с инфекция на кръвта по цялото тяло и висок Билирубин (желязо), който е много над нормалните стойности. Лекарите се бориха за нея, но късно овладяха състоянието й. От високия Билирубин мозъкът й се увреди, според лекарите необратимо. Сега тя е най-лъчезарното и усмихнато дете на 4 г., но на външен вид. Заради болестта й умствената й активност е на дете на 8 месеца. Не може да говори, да се храни сама, да се облича, да контролира физиологичните си нужди, няма инстинкт за самосъхранение.

Невроните и синапсите не пренасят информация към определени зони в мозъка й. Вече трета година търсим лечение и отговори из цялата страна. Направени й бяха множество изследвания, които пратихме в Турция и САЩ за второ мнение, но и оттам нямаше решение за нея. По случайност срещнахме д-р Джихан Абазович, който е нашата бяла лястовица. Докторът се зае да помогне на Доби, да подобри състоянието й поне с 80%. Назначена й беше трансплантация на стволови клетки в Сърбия /Нови сад/ на стойност 88 011 лв.

Свързани статии
Борисов назначи двама нови зам.-министри на здравеопазването „Бургас бус“ тъпче пътници в малки маршрутки на междуградските линии Фелдшери и асистенти свалят доверието си от здравния министър Над 5 млрд.лв. за здравеопазване следващата година 130 000 деца са обхванати от Националната програма за профилактика на оралното здраве Личният лекар ще издава направление за PCR тест от ноември Безплатно автокино пред Догансарай довечера Започва реалното планиране на новата детска болница в Бургас Три кивита на ден могат да смъкнат кръвното Случаите на сърдечна недостатъчност в Бургаско нарастнали по време на пандемията
Тагове
благотворителност ОЗБГ здраве
Коментари

Още от последните новини