Благотворителен футболен турнир в Бургас събира средства за малката Доби

Благотворителен футболен турнир в Бургас събира средства за малката Доби - E-Burgas.com

С благотворителен футболен турнир в Бургас ще се събират пари за малката Доби. Организатор е "Организация за закрила на българските граждани" (ОЗБГ), а събитието ще се проведе 9 февруари (неделя) от 09.00ч. до 18.00 ч. на спортен център "Славейков".

Турнирът ще се проведе във формат 5+1 с две полувремена по 13 мин. и 5 мин. почивка. Входът за всеки включил се, ще бъде 10 лв. от ОЗБГ отправят покана към всички любители на футбола да се включат в турнира и да подкрепят малката Доби. Бургазлии, които желаят да присъстват на събитието, могат да дарят надежда на Доби и нейното семейство. В деня ще бъдат поставени дарителски кутии в помощ на детето. Всички, които желаят да участват в благотворителния турнир, трябва да заявят това не по-късно от 6 февруари на телефони 0878 882 686 и 0885 023 333.

Нейната история е като разказа на Йордан Йовков "По жицата".

На 16.11.2015 г. се роди бебе Добромира с инфекция на кръвта по цялото тяло и висок Билирубин (желязо), който е много над нормалните стойности. Лекарите се бориха за нея, но късно овладяха състоянието й. От високия Билирубин мозъкът й се увреди, според лекарите необратимо. Сега тя е най-лъчезарното и усмихнато дете на 4 г., но на външен вид. Заради болестта й умствената й активност е на дете на 8 месеца. Не може да говори, да се храни сама, да се облича, да контролира физиологичните си нужди, няма инстинкт за самосъхранение.

Невроните и синапсите не пренасят информация към определени зони в мозъка й. Вече трета година търсим лечение и отговори из цялата страна. Направени й бяха множество изследвания, които пратихме в Турция и САЩ за второ мнение, но и оттам нямаше решение за нея. По случайност срещнахме д-р Джихан Абазович, който е нашата бяла лястовица. Докторът се зае да помогне на Доби, да подобри състоянието й поне с 80%. Назначена й беше трансплантация на стволови клетки в Сърбия /Нови сад/ на стойност 88 011 лв.

Свързани статии
Безплатно автокино пред Догансарай довечера Започва реалното планиране на новата детска болница в Бургас Три кивита на ден могат да смъкнат кръвното Случаите на сърдечна недостатъчност в Бургаско нарастнали по време на пандемията Дупка от недостиг на 30 хиляди мед сестри зее в здравната ни система Събират средства за семействата на починалите от Covid-19 медици Обещано и изпълнено: Целият 12 В от ПМГ дари парите си за бала В Айтос събират хранителни продукти в кампанията "Купи и дари" 78 училища от област Бургас дариха хиляди за борбата срещу Covid-19 Отбелязваме Световния ден на здравето в извънредно положение и карантини
Тагове
благотворителност ОЗБГ здраве
Коментари

Още от последните новини