Бизнесът масово не одобрява държавната помощ

Бизнесът масово не одобрява държавната помощ - E-Burgas.com

Българската стопанска камара ще представи резултатите от годишно проучване за бизнес климата през отиващата си година и очакванията за тенденциите в икономиката през 2021 г.

Изследването ще представи оценките на бизнеса по отношение на икономическата среда, инвестициите, работните места и антикризисните мерки на правителството.

Според междинни данни повече от 70 на сто от фирмите не одобряват помощите от правителството, а половината от компаниите не са ги ползвали.

„Мярката 60 на 40 е развълнувала по-малко от 30%. Мярката за запазване на секторите „Транспорт" и „Туризъм" събира 85% отрицание. Пълен крах на толкова широко прокламираните мерки през Българската банка за развитие. 90% не са ги ползвали. Микрокредитите не работят 91%", казва председателят на БСК Радосвет Радев, цитиран от cross.bg.

Целта на проучването е да изследва състоянието на бизнеса в настоящите макроикономически условия. Търсят се сравнения в международен план и се анализират намеренията за следващата година.

Акцентът е поставен на отражението на коронакризата върху бизнеса.

Свързани статии
Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Зов до бургаските предприятия: Кандидатствайте за енергийна ефективност в сградите си Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Министърът на иновациите: Ще подкрепим бизнеса с 1,2 млрд. лв. до юни Водещи американски IT компании представиха възможности с местния бизнес Нови отличия за бизнеса в Бургас Ревю на читалищно творчество в Деня на будителите Малки и средни бургаски предприятия могат да получат финансова помощ, ето как
Тагове
програма помощи бизнес
Коментари

Още от последните новини