Бизнесът масово не одобрява държавната помощ

Бизнесът масово не одобрява държавната помощ - E-Burgas.com

Българската стопанска камара ще представи резултатите от годишно проучване за бизнес климата през отиващата си година и очакванията за тенденциите в икономиката през 2021 г.

Изследването ще представи оценките на бизнеса по отношение на икономическата среда, инвестициите, работните места и антикризисните мерки на правителството.

Според междинни данни повече от 70 на сто от фирмите не одобряват помощите от правителството, а половината от компаниите не са ги ползвали.

„Мярката 60 на 40 е развълнувала по-малко от 30%. Мярката за запазване на секторите „Транспорт" и „Туризъм" събира 85% отрицание. Пълен крах на толкова широко прокламираните мерки през Българската банка за развитие. 90% не са ги ползвали. Микрокредитите не работят 91%", казва председателят на БСК Радосвет Радев, цитиран от cross.bg.

Целта на проучването е да изследва състоянието на бизнеса в настоящите макроикономически условия. Търсят се сравнения в международен план и се анализират намеренията за следващата година.

Акцентът е поставен на отражението на коронакризата върху бизнеса.

Свързани статии
Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки Ето как Бургас ще отбележи Гергьовден в четвъртък Подпомагат болниците със 129 млн.лв. за борба с коронавируса Бизнесът има 3 дни да декларира данъците си пред НАП Добавките от 50 лв. няма да се вземат под внимание за помощта от 120 лв. Министерството на туризма дава още 8,8 млн.лв. на туроператори Най-пострадалите от наводненията в Димчево получиха битова техника (Снимки) Нова мярка ще подпомага окъсалите туроператори Отпускат още 9 млн. лв. в подкрепа за общините Подпомагат общините с още 30 млн.лв.
Тагове
програма помощи бизнес
Коментари

Още от последните новини