Бизнесът масово не одобрява държавната помощ

Бизнесът масово не одобрява държавната помощ - E-Burgas.com

Българската стопанска камара ще представи резултатите от годишно проучване за бизнес климата през отиващата си година и очакванията за тенденциите в икономиката през 2021 г.

Изследването ще представи оценките на бизнеса по отношение на икономическата среда, инвестициите, работните места и антикризисните мерки на правителството.

Според междинни данни повече от 70 на сто от фирмите не одобряват помощите от правителството, а половината от компаниите не са ги ползвали.

„Мярката 60 на 40 е развълнувала по-малко от 30%. Мярката за запазване на секторите „Транспорт" и „Туризъм" събира 85% отрицание. Пълен крах на толкова широко прокламираните мерки през Българската банка за развитие. 90% не са ги ползвали. Микрокредитите не работят 91%", казва председателят на БСК Радосвет Радев, цитиран от cross.bg.

Целта на проучването е да изследва състоянието на бизнеса в настоящите макроикономически условия. Търсят се сравнения в международен план и се анализират намеренията за следващата година.

Акцентът е поставен на отражението на коронакризата върху бизнеса.

Свързани статии
Отпускат още 9 млн. лв. в подкрепа за общините Подпомагат общините с още 30 млн.лв. НАП след запитване на бургаски депутат: Над 3 400 търговци са получили подкрепа Радосвет Радев: Щом предприемач освобождава работници, значи мерките не работят И туроператорите останаха без обещаните помощи, излизат на протест Стотици бургаски фирми търсят инфо около видовете помощи Бизнесът в Бургас се обяви за отваряне, ще подкрепи Националния протест „МАРШ към свободата” Бургазлии с двигателни проблеми отново могат да кандидатстват за рампи и асансьори в жилищата си Изплатиха 10 млн.лв. в подкрепа на туроператори и агенти 305 семейства от Созопол ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети
Тагове
програма помощи бизнес
Коментари

Още от последните новини