БАБХ проверява има ли череши родно производство по веригите

БАБХ проверява има ли череши родно производство по веригите - E-Burgas.com

Агенцията по храните влиза в търговските вериги, за да установи дали предлагат череши от местни овощари  днес. Това съобщи министърът на земеделието Десислава Танева по бтв.

Инспекторите ще проверяват дали хипермаркетите спазват министерското постановление за продаване на храни от регионални производители на специални щандове.

Министърът на земеделието заяви, че България по никакъв начин не фаворизира местните търговци за сметки на ритейлите. Свободният пазар в ЕС гарантира солидарност. Така тя отговори на въпроса дали ЕК няма да наложи глоба на страната ни, че иска специални щандове от веригите за наши стоки.

Ние дори не искаме квоти за български храни, както това прави Румъния, допълни тя. Въпреки това, част от постановлението за продажба на родни стоки във веригите ще бъде преработено.

Според земеделския министър продажбата на череши, домати и салати на паркингите на ритейлите не означава равнопоставеност в предлагането на храни. Тя изтъкна още, че единственият начин потребителите да се защитят от нерегламентирани консерви, меса и зеленчуци онлайн е да изискват етикет.

 

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден БАБХ засили проверките дни преди Никулден Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Граничари от Бургаско са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика с мигранти Хванаха 39 дрогирани шофьори само за ден у нас Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години
Тагове
БАБХ череши родно производство проверки
Коментари

Още от последните новини