БАБХ проверява има ли череши родно производство по веригите

БАБХ проверява има ли череши родно производство по веригите - E-Burgas.com

Агенцията по храните влиза в търговските вериги, за да установи дали предлагат череши от местни овощари  днес. Това съобщи министърът на земеделието Десислава Танева по бтв.

Инспекторите ще проверяват дали хипермаркетите спазват министерското постановление за продаване на храни от регионални производители на специални щандове.

Министърът на земеделието заяви, че България по никакъв начин не фаворизира местните търговци за сметки на ритейлите. Свободният пазар в ЕС гарантира солидарност. Така тя отговори на въпроса дали ЕК няма да наложи глоба на страната ни, че иска специални щандове от веригите за наши стоки.

Ние дори не искаме квоти за български храни, както това прави Румъния, допълни тя. Въпреки това, част от постановлението за продажба на родни стоки във веригите ще бъде преработено.

Според земеделския министър продажбата на череши, домати и салати на паркингите на ритейлите не означава равнопоставеност в предлагането на храни. Тя изтъкна още, че единственият начин потребителите да се защитят от нерегламентирани консерви, меса и зеленчуци онлайн е да изискват етикет.

 

Свързани статии
ИАРА с масирани проверки във водоемите в Бургаско БАБХ унищожава над 1 т негодна храна и близо 200 кг мляко Започва ваксинацията на лисици против бяс БАБХ откри пестициди в над 24 т вносни зеленчуци Стегнаха мерките в бургаските пазари: Само плодове и зеленчуци от регистрирани производители В Бургаско запукаха нарушителите на мерките със 100 акта на ден Затварят и пазарите от 16 април, дотогава гратис за търговците Бургаските пазари работят при строги мерки и контрол (Снимки) От утре пазарите в Бургас под прицел! Ето какво трябва да знаят търговците Вече има списък с български производители, извършващи онлайн търговия
Тагове
БАБХ череши родно производство проверки
Коментари

Още от последните новини