Айтозлии вече могат официално да дават предложения за бъдещия квартал, вижте мястото отвисоко (Снимки)

Айтозлии вече могат официално да дават предложения за бъдещия квартал, вижте мястото отвисоко (Снимки) - E-Burgas.com

Гражданите на Айтос вече официално могат да си дадат мнението какво да се случи на мястото на старите казарми в града, чиято идея на общинската администрация е да построи хубав квартал с жилищни кооперации, молове, детски градини, детски и спортни площадки.

В официалния сайт на общината от няколко дни айтозлии могат да гласуват в анкетата, а ако имат предложение, различно от посочените варианти могат да го направят като изпратят писмо лично до кмета Васил Едрев.

„Винаги сме се съобразявали с мнението на хората, затова те вече имат възможност да си споделят идеите. След това ще се съберем и ще го обсъдим, ще извикаме главния архитект и ще му изложим какво искаме, както е всяка една процедура“, сподели Едрев.

Теренът на старите казарми е близо 100 декара и до скоро бе собственост на Министерството на отбраната, а в момента имотът се състои от три отделни урегулирани поземлени имоти. Въпреки това от общината ясно заявяват, че всичко ще бъде направено чрез обществено обсъждане и допитвания до гражданите.

Галерия
Коментари

Още от последните новини