Автото ще участват в международна образователна програма по безопасност на пътя

Автото ще участват в международна образователна програма по безопасност на пътя - E-Burgas.com

 Събитието ще се състои на 19 септември в двора на училището

 

Учениците от Професионалната гимназия по транспорт ще участват в международната образователна програма "Виждам те. Виждаш ме." за безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя. Събитието ще се проведе на 19 септември, четвъртък, от 10.20 часа в двора на учебното заведение, което се намира на бул. "Демокрация" № 5.

Експерти от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Бургас ще запознаят участниците с правилата за велосипедистите до и над 12 години. В теоретичната част на обучението учениците ще бъдат запознати със спецификите на движението на камионите на пътя, кои са основните рискови ситуации и как могат да ги избегнат. В практическата част децата ще имат възможност да се качат в кабината на камион, за да могат лично да видят къде са "мъртвите точки", в които шофьорът не може да ги види в огледалата.

В събитието ще вземе участие кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Всеки от участниците и гостите на събитието на място ще получи актуална статистика за ПТП с велосипедисти у нас, ще разбере кои са основните рискови ситуации между велосипедисти и камиони на пътя, ще се запознае с основните препоръки и практични съвети в програмата "Виждам те. Виждаш ме." и ще присъства на демонстрация на "мъртвите точки", в която учениците сами ще проверят къде са и къде не са видими в огледалата за шофьора на камиона.


* Образователната кампания "Виждам те. Виждаш ме." е разработена от "Volvo Trucks" и се провежда в над 20 държави по света. В България програмата се изпълнява с участието на обучители-професионални шофьори на камиони от логистичната компания "Транспрес". Той е подкрепен от Главна дирекция "Национална полиция".

Коментари

Още от последните новини