АПИ за гафа с "М-Бус": Автобусът се е движил без винетките да бъдат активирани

АПИ за гафа с

От фирмата трябвало да изчакат e-mail с потвърждение, тъй като имало нужда от технологично време за отразяване на плащането

При купуването на електронна винетка по банков път е необходимо технологично време за отразяване на плащането, както при всички банкови трансфери. Затова шофьорите, които искат да платят е-винетка чрез банков трансфер, трябва да го направят поне три работни дни преди пътуването, като този срок е валиден при коректно изписване в платежното нареждане на PAY номера на плащането и е внесена коректната сума, изчислена в PAY номера.

Така коментираха от АПИ гафа с тол системата, заради който автобус на "М-Бус" бе спрян, поради липса на винетка, въпреки че фирмата бе платила таксата. 

Подробна информация за извършването на банков превод е описана на уеб сайта bgtoll.bg и многократно съобщавана от ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и ,,Национално тол управление“.

Фирма „М-Бус“ е закупила винетките на 29 март (петък), като в същия ден е получила обратна връзка чрез е-mail, в който се посочва „Вие закупихте 26 електронни винетки, които ще бъдат активирани веднага щом се потвърди плащането. Ще бъдете уведомен за активиране на електронна винетка“. Автобусът на „М-Бус“ се е движил по пътната мрежа на 1 април (понеделник), без фирмата да е получила e-mail, че винетките са активирани. При проверка инспекторите на Национално тол управление установявят, че превозното средство е в нарушение и няма винетка. На нарушителя е наложен Акт за установяване на административно нарушение, съгласно Закона за движението по пътищата.

Коментари

Още от последните новини