Ангел Кунчев: При влошаване на ситуацията мерките ще бъдат върнати

Ангел Кунчев: При влошаване на ситуацията мерките ще бъдат върнати - E-Burgas.com

При влошаване на ситуацията, мерките срещу COVID-19 могат да бъдат върнати, предупреди главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Създава се впечатление, че действаме реактивно, под натиска на някого. Анализите се правят всяка седмица, заповеди с промени в мерките излизат всяка седмица. Със или без протести, този процес върви непрекъснато, каза още той.

Кунчев допълни, че не очаква да се появи нов по-заразен вариант на вируса. Ако очакваме нещо лошо, то ще е през есента, каза още той.

Смъртността у нас е притеснително висока. Минахме границата от 35 хил. починали, допълни Кунчев.

Остава едно впечатление, че от 20 март вдигаме ръце и няма да се занимаваме с коронавирус. Усилията за повишаване на ваксинационното покритие трябва да продължат. Ако сме както в момента с 30% обхват, ще имаме проблеми в сферата на туризма, никой няма да иска да идва тук, каза доц. Кунчев.

На въпрос дали ще отпадне задължителната карантина, той отговори, че можем да мислим в тази посока само ако има високо ваксинационно покритие. За да пуснете един човек, доказано положителен, трябва да сте сигурни, че всички, с които се срещне, са защитени, каза той.

Свързани статии
Още осем области връщат ковид мерките Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците Доц. Кунчев: Ковид се доближава до лек респираторен вирус Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон От днес маските не са задължителни, а желателни Доц. Кунчев предупреждава за внимателно разпускане на мерките Край на всички ковид ограничения от 1 април Ново разхлабване на COVID мерките у нас Последен ден с по-строги ковид мерки, ето къде трябва да се показва зелен сертификат Две области у нас вече са в жълтата ковид зона
Тагове
мерки кунчев
Коментари

Още от последните новини