Анелия Крушкова: Засега няма как чадърите да са безплатни

Анелия Крушкова: Засега няма как чадърите да са безплатни  - E-Burgas.com

Към днешна дата няма как чадърите на плажа да са безплатни. Това е решение, което трябва да бъде взето по предложение на Министерството на туризма от парламента, а до момента не е направено. Това обясни в ефира на bTV Анелия Крушкова, бивш председател на Държавната агенция по туризма.

"Проблемът с чадърите всяка година ни тормози и двете страни, които са в този реален бизнес - хотелиери и концесионери, трябва един път завинаги да разберат, че проблемът е в тези дребни неща, които съсипват нашата почивка", коментира Крушкова.

Тя обясни, че не е ясно колко хотела ще отворят това лято. Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сиryрна туристическа дестинация и тук е ролята на държавата.

"Ако те ясно излязат и обявят това, смятам, че много от туристическите представители в чужбина ще се обърнат към нас с желание да докарат своите туристи тук", на мнение е експертът. Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сиryрна туристическа дестинация.

"Тази година, повече от всяка друга година, туризмът е политика, особено за Русия. Според мен министър Балтова трябва да замине за Русия, да води преговори и да осигури тези самолети, които ще докарат руските туристи. Това е част от политиката на една страна и част от преговорите, които се водят всяка една година", поясни Анелия Крушкова.

Тя е на мнение, че шпионският скандал с Русия обезателно ще рефлектират върху туризма.

 

Свързани статии
Мария Нейкова попари фирмата с незаконните чадъри и шезлонги в Несебър До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Стойко Танков с ултиматум за скандалните чадъри в Несебър Спасител: Необходима е плажна полиция, за да няма инциденти в морето Сянката на плажа - от 5 до 40 лв., скача цената и на бирата и цацата Министерството: Чадърите и шезлонгите няма да са с намалени цени и това лято Новият екоминистър: Трябва да си върнем плажовете и да опазим дюните Мария Нейкова разясни подробно заповедта, касаеща багерите по плажовете
Тагове
чадъри плажове
Коментари