Ало апаши опитаха да измамят бургаския омбудсман Тодор Стамболиев

Ало апаши опитаха да измамят бургаския омбудсман Тодор Стамболиев - E-Burgas.com

Телефонни апаши оптаха да измамят бургаския обществен посредник Тодор Стамболиев. Това признава самия той в писмо, изпратено до медиите. 

В него той обяснява, че бил потърсен по телефона от мним служител на EVN. Започнал да го уверява, че от техни служители било установена кражба на ел. енергия от неговияелектромер. Това било кражба от съседите, от дружеството, било престъпление по НК.  Обаждането е било от скрит телефонен номер.

"Недочаках края на разговора, затворих телефона, защото разбрах, че става въпрос за някаква телефонна измама…

В последствие при разговор с лице от ръководния състав на дружеството, споделих тази ситуация и узнах, че не съм единствен случай", допълва Стамболиев в сигнала.

След сигнал от друг клиент в дружеството и извършена проверка от EVN България е установено, че телефонното обаждане не е от служител на дружеството, както и че не е имало възникнала повреда. По случая вече са информирани компетентните органи.
От EVN България уточняват, че при телефонен разговор с клиенти сътрудниците на дружеството не използват скрити телефонни номера, както и че винаги се представят с име и фамилия. Всеки клиент може да извърши проверка за съответния сътрудник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на дружеството на тел. 0700 1 7777.

Освен това събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството.

От дружеството съветват клиентите при всяко съмнение да сигнализират на денонощна телефонна линия 0700 1 7777.

 

Коментари

Още от последните новини