Аерофлот откри целогодишна линия Москва-Бургас (СНИМКИ)

Аерофлот откри целогодишна линия Москва-Бургас (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Първият полет бе посрещнат със сладко от Български рози

Руската компания Аерофлот започна ежедневни полети между Бургас и Москва. Полетите ще се изпълняват по следния график: полет SU 2156 заминава от Москва в 15:55 часа и пристига в Бургас в 19:20 часа (местно време) и полет SU 2157 излита от Бургас в 20:30 и пристига в Москва в 23:50 (местно време). От края на октомври полетите ще са три пъти седмично – вторник, четвъртък и събота.

Очаква се новата линия да осигури около 33 000 нови клиенти, а по нея ще бъдат използвани самолети тип Airbus A320, Boeing 737 и Sukhoi SuperJet 100.

Аерофлот е водещият превозвач на Русия и член на глобалния авиационен съюз на SkyTeam. Компанията е сред 20-те най-големи авиокомпании в световен мащаб. Аерофлот има най-младия самолетен парк в света и разполага с повече от сто въздухоплавателни средства. През 2017 г. Аерофлот превозва своя 32,8 милионен пътник и се класира с четиризвезден рейтинг от британската консултантска компания Skytrax, и с пет звезди от американската авиационна асоциация APEX.

Последно авиокомпанията е изпълнявала полети до Черноморските ни летища през 2012 г.

По повод на световното първенство по футбол, Аерофлот приканва всички пътници да пристигат на летище Шереметиево поне два часа и половина преди времето за тръгване.

Галерия
Коментари

Още от последните новини