5 бона глоба за дружество, ограничило достъпи до "Русалка"

5 бона глоба за дружество, ограничило достъпи до

Върховната административна прокуратура /ВАП/ се самосезира по информация в средства за масово осведомяване през 2019 г. за ограничаване на достъпа до морски плажове „Русалка - бейби плаж“, „Русалка - централен“ и „Русалка - каяк“, съобщава actualno.com. В хода на работата по преписката ВАП сезира министъра на туризма с оглед правомощията му за извършване на проверки и налагане на санкции при нарушения на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

На 13.07.2020г. ВАП е уведомена от министъра на туризма, затова че е установено нарушение, изразяващо се в ограничаване на правото на гражданите на свободен и безплатен достъп до морските плажове, съобщиха от прокуратурата. На нарушителя - търговско дружество и наложена е имуществена санкция в размер на 5000 лв.

 

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Разкъсана облачност по Черноморието, водата е 26 градуса Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Цялото Черноморие е в червената ковид зона по заболеваемост
Тагове
русалка черноморие съд
Коментари