35 клуба от цялата страна идват да вият хора в Поморие

35 клуба от цялата страна идват да вият хора в Поморие - E-Burgas.com

35 клуба от страната ще се хванат за ръце и заедно ще изиграят някои от най-красивите български народни танци в Поморие. За дванадесети пореден път надиграването ще се състои на централния площад в Поморие в рамките на фестивала „Хоро край поморийския бряг“. Жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на българските традиционни хора от Северняшка, Тракийска, Пиринска, Добруджанска и Шопска област.

Събитието ще започне в 16:00 часа с дефиле на танцовите клубове от началото на пешеходната зона до площад „Св. Св. Кирил и Методий”, където ще започне надиграването. Съствите ще демонстрират майсторски умения в хорото, както с масов танц, така и самостоятелно.

Фестивалът „Хоро край поморийския бряг” няма състезателен характер. Целта на мероприятието, организирано от сдружение „Танцов клуб Чайка”, със съдействието на Община Поморие, е да се съберат любители на българското хоро, чието родолюбие съхранява ценното фолклорно богатство, да се популяризират танцовите клубове и да обменят опит помежду си. Фестивалът и тази година ще премине под патронажа на кмета на Община Поморие Иван Алексиев.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
хоро поморие фолклор
Коментари

Още от последните новини