230 хиляди българи над 65 години могат да се ваксинират безплатно срещу грип

230 хиляди българи над 65 години могат да се ваксинират безплатно срещу грип - E-Burgas.com

230 хиляди българи над 65-годишна възраст могат да се ваксинират срещу сезонен грип безплатно, съобщават от здравното министерство.

Ваксинациите ще се извършват от личните лекари след средата на октомври. В началото на октомври в аптеките ще има допълнително 160 хиляди дози.

Симптомите на сезонния грип наподобяват оплакванията при Covid, предупреждават от министерството.

Оттам допълват, че заразяването с грип след прекарана коронавирусна инфекция би се отразило сериозно на възрастните, на хората с хронични и придружаващи заболявания, както и на бременните жени.

Свързани статии
Слаб интерес към ваксинирането в Бургаско отчитат от Областна администрация Ето къде в страната можете да се имунизирате срещу ковид през уикенда Около 60 бургазлии са си поставили трета доза ваксина, засилен е интересът сред лекарите Изнесени пунктове за ваксиниране в страната, в Бургас имунизират в "Метро" Най-скептични сме към ваксините в целия ЕС Увеличават се желаещите да се ваксинират в Бургас, в УМБАЛ отчитат голям интерес у младите Бургас сред градовете с най-много поставени ваксини Janssen Мобини ваксинационни пунктове на много места в страната Ново! Раздават ваучери за храна, ако се ваксинирате срещу ковид 1745 са новозаразените, над 12 хил. българи се ваксинираха вчера
Тагове
ваксиниране
Коментари

Още от последните новини