155 км пътища излизат от обхвата на тол системата

155 км пътища излизат от обхвата на тол системата - E-Burgas.com

155 км пътища ще бъдат извадени от обхвата на тол системата. Това стана ясно по време на изслушването на премиера Бойко Борисов в парламента.  

„В България се въвеждат трудно нещата, аз не си спомням нито една реформа на БСП за 100 години управление. Ако е било лесно, вие да сте въвели тол системата”, обърна се премиерът към опозицията, предаде БТА.

Преди изказването му председателят на БСП Корнелия Нинова коментира, че няма нито един печеливш от тази реформа, освен фирмите, които ще приберат 32 млн. лева за обслужване на тол системата. "Г-н премиер, не можете да проведете нито една модерна реформа като хората", обърна се тя към министър-председателя.

Борисов отговори, че предстои Министерски съвет да вземе решение за изваждане на 115 км пътища от община София и още 40 км от община Варна. По думите му за другите общини се водят преговори.


 

Свързани статии
Зам.-министър Захари Христов: Винетките издържат тол системата у нас Две фирми, събиращи тол такси вместо АПИ, взели 57 млн.лв. комисионна Комитова: 900 души в АПИ отговарят за ТОЛ системата, а поддръжката е дадена на частна фирма Министър Комитова: Започнахме проверка на ТОЛ системата АПИ: Изразходваме в пъти повече средства Близо половин милион винетки са купени през януари за над 34 млн лв. АПИ: Нов хаос с е-винетките и през декември Отново трудности в продажбата на е-винетки АПИ: Над 3 200 маршрутни карти са закупени в първите часове от старта на тол системата
Тагове
тол система
Коментари

Още от последните новини