13 души са задържани при акция в Бургас през седмицата, има и жена

13 души са задържани при акция в Бургас през седмицата, има и жена  - E-Burgas.com

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 13 мъже и една жена, като са образувани шест бързи производства и 11 преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на:

- 41 годишна криминално проявена и осъждана софиянка, обитаваща апартамент в бл. 23 в к-с «Зорница», в който служители от Пето Районно управление – Бургас намерили и иззели : електронна везна, стъклени лули с остатъци от кафяво вещество и около 500 грама суха зелена листна маса / марихуана/.

- 25 годишен бургазлия, обитаващ апартамент в бл. 84 в к-с «Меден Рудник», в който служителите от Четвърто Районно управление – Бургас намериби и иззели суха зелена тревна маса с тегло около 170 гр. /чай за пушене или т.нар. «друсан чай/.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо седем случая. Водачите са на възраст от 18 до 31 години, като трима от тях / на 24, 30 и 31 години/ шофирали след употреба на амфетамин, един 31 годишен помориец шофирал след употреба на амфетамин и метамфетамин, един 18 годишен мъж от поморийското село Габерово шофира след употреба на метамфетамин, един 27 годишен бургазлия, управлявал л.а. „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация след употреба на канабис, а един 24 годишен мъж от с. Росен, управлявал нерегистриран мотопед след употреба на кокаин, опиати и метамфетамин.

В два случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 617 нарушения на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са четирима. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани петима велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 20 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани 13 водачи.

Свързани статии
Млади бургазлийки отново клиентки на прокуратурата заради наркотици Хванаха 50-годишен бургазлия в столицата, издирван е за убийство Повдигнаха обвинения на седем бургаски дилъри Три млади бургазлийки клиентки на прокуратурата заради търговия с наркотици Полицията и РЗИ започнаха масови проверки на заведенията в Бургас Акция "Скорост и пешеходци" до неделя 17-годишна ученичка от Бургас е задържана за разпространение на наркотици Множество арести и глоби при мащабна акция в Бургаско Разбиха поредната наркооранжерия в Бургас, задържани са стари познайници (Снимки) Рекорден брой задържани дилъри при седмичните акции в Бургаско
Тагове
акция мвр полиция
Коментари

Още от последните новини