100 хиляди работници се възползвали от мярката 60/40

100 хиляди работници се възползвали от мярката 60/40 - E-Burgas.com
Снимка: архив

Бойко Борисов отчете, че по мярката 60/40 към момента има 7403 подадени заявления, а над 101 000 работници са се възползвали от нея.

Между 7000 и 10000 работници запазват работата си всеки ден, посочи той, цитиран от "Дарик". 

Борисов подчерта, че има три пъти по-малко регистрирани безработни за 20 дни.

„2769 към 27 април са регистрираните безработни, три пъти по-малко отпреди 20 дни, намалението е с 5000 души за 13 работни дни, средно на ден намаляват между 300 и 400 души“, цитира данните той.

Очаква се до края на месеца над 120 000 работни места да бъдат запазени с мярката 60/40, заключи Бойко Борисов.

Той отговори и на критиките на червената опозиция.

"Вие като опозиция вместо да ми казвате - недей харчи парите, за да може ние след време да приложим нашите планове, вие сега ме тикате да извадим милиардите, да ги раздадем и след това да изпаднете вие в шок и да викате: "Ама те дадоха парите", каза Борисов.

"Ние имаме една от най-важните задачи да запазим парите за пенсионерите, за работещите, за тези, които са в социални системи, медицинските лица, армията, полицията. Говорите за 10 млрд. кредит. Ние не сме теглили кредит. Аз ви благодарих, че дадохте възможност. Ако не стигнат парите, тогава да теглим кредит. До този момент не сме теглили. Искаме действително да може животът да продължи на пълни обороти. В момента, в който свършат парите, няма бизнесът да се притече на помощ нито да пенсионерите, нито на служителите в държавния сектор, които осъществяват обществения ред и здравеопазването", продължи той.

„Малко ви завиждам, вие можете да предлагате всичкои за всички“, подметна премиерът към БСП.

Свързани статии
Високотехнологична компания назначава 50 служители в Бургас Общината търси млад архитект, не с опит, а с желание за работа Област Бургас остава на 11-то място по средна работна заплата Рязък скок на безработицата в областта Шестима безработни у нас се борят за едно работно място Фирми у нас вече искат отрицателен PCR тест при кандидатстване за работа Над 4 хиляди свободни работни места по борсите последните два месеца Общината подава ръка на безработни младежи Област Бургас на 11-то място по средна работна заплата в страната 17 хиляди са безработните в Бургас и Варна в сферата на туризма
Тагове
работа
Коментари

Още от последните новини