Здравният министър: Не се налага затягане на мерките

Здравният министър: Не се налага затягане на мерките - E-Burgas.com

Увеличена е заетостта на болничните легла - от 10% на 11%, както и на леглата в интензивните отделения - от 4% на 4,8%. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

По думите му, тези числа, към настоящия момент, дават онази сигурност, необходима да не се променят мерките в България.

Продължават разговорите с министерство на финансите във връзка с макрорамката за следващата година, обяви още здравният министър.

Търсим устойчивост на всички онези увеличения на трудовите възнаграждения на служителите, които бяха на първа линия и тя ще бъде осигурена. Също така ще бъде осигурен допълнителен финансов ресурс за спешните отделения, допълнителен финансов ресурс за отделенията за психично болни пациенти, отделенията за лечение на пациенти за неспецифични специфични белодробни заболявания, отделенията за лечение на пациенти коронавирусна инфекция", коментира проф. Ангелов.

"Допълнителен финансов ресурс ще бъде разпределен по линия на Наредба 3, насочен специфично и специално към общинските болници, тоест увеличеният тази година от 1 август процент на увеличение на средствата за общинските болници ще бъде запазен и за следващата година със същия ръст", заяви министърът.

Здравният министър присъства на откриването на академичната година в Медицинския университет в София

Коментари

Още от последните новини