Затварят за ремонт пътя Раковски - Бургас, ето къде има ограничения на магистралите днес

Затварят за ремонт пътя Раковски - Бургас, ето къде има ограничения на магистралите днес - E-Burgas.com

Температурите са в интервала от + 2 до + 20 С°. Времето над страната е предимно облачно, съобщиха от АПИ. Слаб до умерен вятър духа в областите Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Кърджали, Пазарджик, София, Хасково и Шумен. Дъжд вали в областите Благоевград и Кърджали, както и в района на проход „Петрохан“ в обл. Монтана и Сливница в обл. София.

Пътните настилки в цялата страна са предимно сухи с изключение на усойните места където са мокри.

Ограничена видимост поради мъгла до 50 м има на проход „Шипка“ в обл. Стара Загора, до 100 м в района на Костенец, Боровец /обл. София/ и Белоградчик /обл. Видин/, а до 150 м по АМ „Тракия“ /обл. Пазарджик/.

Затворени са проходите „Върбишки” и „Златишки”. Проходите „Дюлински” забранен за над 3,5 т., а „Вратник” и „Твърдишки” са забранени за движение на МПС над 10 т., а проходът „Петрохан” - забранен за движението на МПС над 12 т.

Проходът „Шипка” е отворен за движение. Забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4.

Магистралите са без ограничения с изключение на:

АМ „Тракия“: област Пловдив: Поради ремонт на надлез над АМ „Тракия“ се ограничава движението в платното при км 133 в посока Бургас. Движението се осъществява двупосочно в платното в посока София. Затварят се за ремонт пътните връзки Раковски-Бургас, Пловдив-София и София-Раковски. Обходни маршрути:

- за направлението от Раковски за Бургас се препоръчва обход през пътен възел „Скобелева майка“, път I-8 Пловдив-Чирпан, при Поповица по път II-66 Чирпан-Поповица и пътен възел „Оризово“ при км 165 за включване в АМ „Тракия“;

- за направлението от Пловдив за София се препоръчва обход надясно по АМ „Тракия“ в посока Бургас до Трилистник при км 137, надясно под АМ „Тракия“ и надясно за посока София.

- за направлението от София за Раковски се препоръчва обход през пътен възел „Север“ на км 126, Пловдив, ул. Брезовско шосе, Войводиново и наляво по път II-56 за Раковски. Срок до 08.12.2016 г.; област Бургас: от км 324+000 до км 359+000 – движение с повишено внимание, поради косене на тревни площи. Срок до 30.11.2016 г.

АМ „Хемус“: област София: ограничава се движението на тежкотоварни автомобили над 10 т. в тръбата в посока София на тунел „Витиня“. Обходен маршрут за камионите над 10 т. в посока Варна-София е по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала „Хемус“. Включването в магистралата в посока София, пътувайки по път I-1 е при 29-ти километър. Срок до 23.12.2016 г.; ограничава се движението в дясната тръба на тунел „Витиня“ в посока Варна, поради ремонт. Движението на автомобили до 10 т се извършва двупосочно в лявата тръба в посока София. Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 от км 215+000 до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“. Срок до 23.12.2016 г.; на км 8+410 и км 8+910 /п. в. Яна/ са отворени прозорци в мантинелата във връзка с въведена ВОД. Затворена за движение е част от изпреварващата лента на дясното платно /посока Варна/, като е сигнализирано с пътни знаци. Срок до 30.11.2016 г.; при км 25+600 /м. Боруна/ посока Варна, във връзка със свличане на земни маси от откосите на съществуващо свлачище е въведена ВОБД в аварийната пътна лента а движението се осъществява в активната и изпреварващата ленти. Срок до 30.11.2016 г; ограничено движение в дясно платно и дясна тръба на тунел „Ечемишка“ /посока Варна/, поради ремонтно възстановителни работи. Движението се извършва двупосочно в ляво платно /посока София/. Срок до 10.01.2017 г.

Коментари

Още от последните новини