Застудяването ще продължи и следващите дни

Застудяването ще продължи и следващите дни - E-Burgas.com

Облачно и на много места дъждовно ще е времето днес. Ще бъде и ветровито, със слаб до умерен северозападен вятър и максимални температури от 7° в североизточните до 15° в южните райони, сочи прогнозата на БНТ.

През нощта ще продължи да вали главно в Западна България, като с продължаващото застудяване, границата между сняг и дъжд ще се спусне до около 800-900 метра надморска височина. Минималните температури утре ще бъдат между 0° и 7°, а максималните от 6° до 11°.

До обяд нa места в Западна България все още ще превалява, но над останалата част от страната облачността ще се разкъса, в много райони до слънчево време. Вятърът ще се ориентира от изток и ще е слаб до умерен.

Облачно и мъгливо ще е времето в планините от западната половина на страната, преди обяд със слаби валежи от дъжд, над около 800 метра - от сняг.

На изток облачността ще намалее на места до слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър, който привечер ще се ориентира от юг.

Предимно слънчево, но студено за периода, ще бъде времето в северозападната половина на Балканите. На места преди обяд все още ще има валежи, но в процес на отслабване и спиране.

Ще продължи да вали в южните части от Италия и в Испания, като на места ще има значителни количества. В Европейска Русия ще е студено и там валежите ще са предимно от сняг. Слънчево ще бъде в останалата, по-голяма част от континента.

И у нас, в четвъртък ще преобладава слънчево време, със сутрешни мъгли. Минималните температури ще се понижат, а максималните съвсем слабо ще се повишат. През следващите дни отново се очакват валежи, на места значителни по количество. Затоплянето ще продължи.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време облаци
Коментари

Още от последните новини