Заспал тираджия обърна камиона си на магистрала „Тракия”

Заспал тираджия обърна камиона си на магистрала „Тракия” - E-Burgas.com

Тираджия обърна камиона си с турска регистрация на магистрала „Тракия” край Пловдив. При катастрофата с опасност за живота в болница били откарани както шофьорът на 40 г. ,така и неговият спътник на 54г. Вторият е издъхнал малко след постъпване в здравното заведение, преди още да му бъде направена спешна операция. Мъжът е бил с политравма, несъвместима с живота. Предполага се, че шофьорът е заспал и това е причината за пътното произшествие. Тираджията също е с временна опасност за живота, съобщиха от болницата. Той бил приет в Спешното на УМБАЛ „Св. Георги” с травма на гръбнака и с рана на лицето. Настанен бил в Клиниката по неврохирургия с временна опасност за живота.

Инцидентът е станал около 1 часа през нощта в петък на 121-вия километър на аутобана в посока София, съобщиха от полицията в Пловдив. Тогава на тел. 112 бил получен сигналът за случилото се. Камионът бил преобърнат в канавката на магистралата. Тираджията бил тестван с дрегер и резултатът му бил отрицателен. По случая се води разследване, уточниха от полицията в Пловдив.

Втора катастрофа на магистрала „Тракия” в района на 108-мия километър в посока Бургас стана по обяд в петъчния ден. Сигналът бил получен малко след 11,40 часа. На място полицаите установили, че „Пежо” с врачанска регистрация се обърнало в канавка край пътното платно. В болница били откарани шофьорът на 24 години и негов 30-годишен спътник. От полицията уточниха, че се разследва причината, поради която пежото е напуснало пътното платно и се е преобърнало в канавката.

 

Коментари