Заповед: От утре се възобновяват детските и женските консултации

Заповед: От утре се възобновяват детските и женските консултации - E-Burgas.com

От утре, 21 април, се възобновяват плановите детски консултации, основните задължителни имунизации, женските консултации и плановият прием в лечебните заведения.

Със своя Заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев нарежда от утре, 21 април, да бъдат възобновени плановите детски консултации, основните задължителни имунизации, съгласно чл. 19 от Наредба № 15 за имунизациите в Република България, женските консултации, както и плановият прием в лечебните заведения.

Детските консултации и дейностите по поставяне на задължителните имунизации ще се извършват в дните вторник и четвъртък, като в посочените дни общопрактикуващите лекари не следва да обслужват други лица от своите пациентски листи. Детските консултации и дейностите, свързани със задължителните имунизации, ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки и след предварително записан час, с цел предотвратяване струпването на хора пред лекарските кабинети.

Предварителното записване на час е задължително и за провеждането на женските консултации, и за осъществяването на медицински прегледи и консултации в диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове.

От утре поетапно ще бъдат възобновени приемът и провеждането на плановата лечебна и оперативна дейност, като първоначално ще бъдат приемани най-належащите случаи.

 

Свързани статии
Болниците са пълни с ковид пациенти, деца също се разболяват, но карат вируса по-леко Още проблемни болници ги очакват проверки Бургаските болници се подготвят за четвъртата вълна Здравното министерство публикува националния план срещу пандемията 21 бургазлии продължават да се борят с коронавируса в болница Подпомагат 131 болници в борбата срещу пандемията Ето кога сваляме маските Подпомагат болниците със 129 млн.лв. за борба с коронавируса Увеличават ковид леглата в Бургас от понеделник Спрян е плановият прием на болниците в областта
Тагове
коронавирус болници
Коментари

Още от последните новини