Двама са задържани за убийството на граничаря, разследва се версия за каналджийство

Двама са задържани за убийството на граничаря, разследва се версия за каналджийство - E-Burgas.com

Задържани са двама души за стрелбата на границата, съобщи директорът на НСлС Борислав Сарафов пред БНТ. Това са извършителят на стрелбата и негов помогач. Установено е, че не са турски граждани, предстои изясняване на националността им.

Искам да подчертая отличното сътрудничество на българската прокуратура с турската и да благодаря на персонала на главния прокурор на Република Турция за отличното взаимодействие", заяви Сарафов.

Първоначалната версия е, че задържаните са каналджии.

"Не ми се иска да допускам версията за терористичен акт, за момента ще трябва да приемем, че е каналджийство, придружено с особена арогантност и жестокост, защото те не са стреляли еднократно, те са стреляли поне 10 пъти по нашите полицаи".

След изясняване на обстоятелствата около случая вероятно екип от български следователи ще замине за Турция, посочи още директорът на следствието.

Свързани статии
Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Полицай пострада тежко в катастрофа при гонка с мигранти Убийците на граничаря искали да застрелят и военния му колега Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Наркотрафик е водещата версия за убийството на границата Ден на траур в Елхово в памет на Петър Бъчваров Главсекът на МВР: По оцелелият военен са произведени 10-15 изстрела Експерт по национална сигурност: Насилието на границата ескалира! Славчо Велков: Граничният полицай едва ли е убит от трафиканти, нещо по-голямо е Граничен полицай е убит край Елхово
Тагове
стрелба полицай
Коментари

Още от последните новини