Главсекът на МВР: По оцелелият военен са произведени 10-15 изстрела

Главсекът на МВР: По оцелелият военен са произведени 10-15 изстрела - E-Burgas.com
Снимка БНТ

Главният секретар на МВР Петър Тодоров и вътрешният министър Иван Демерджиев дадоха повече информация за стрелбата на българо-турската граница, при която снощи загина граничен полицай. 30-годишният служител на МВР е убит снощи около 20.35 часа в района на елховското село Голям Дервент.

По думите на главен комисар Тодоров, граничният наряд в състав сержант Петър Бъчваров и служител на Минитерство на отбраната се натъкват на срез на оградата.

"Слизайки от служебното МПС, нашият служител осветява среза и последва изстрел от съседната територия на Република Турция. Още с първия изстрел колегата е убит. Военният успява да се укрие зад МПС-то, по него също се стреля и той отвръща. По думите му по него са произведени 10-15 изстрела. За щастие той остава невредим", обясни главният секретар на МВР. 

Комисар Петър Тодоров уточни, че след стрелбата групата мигранти се оттегля към вътрешността на Турция.

"Осъществен е контакт с турските власти и са предприети действия. Това, което искам да подчертая е, че ще вземем всички необходими мерки. Разпоредил съм да има дълго оръжие във всеки наряд с цел безопасност на служителите. Другото, което е изключително важно, е да се пристъпи незабавно към законодателни промени. Не може от хиляди произнесени присъди да има само около стотина ефективни. Това води до чувство на безнаказаност в трафикантите. Незабавно затягане и повишаване суровостта на наказанията. Нека да се вземат от законодателния орган съответните мерки", категоричен бе главният секретар на МВР.

 

Свързани статии
Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Полицай пострада тежко в катастрофа при гонка с мигранти Убийците на граничаря искали да застрелят и военния му колега Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Наркотрафик е водещата версия за убийството на границата Ден на траур в Елхово в памет на Петър Бъчваров Двама са задържани за убийството на граничаря, разследва се версия за каналджийство Експерт по национална сигурност: Насилието на границата ескалира! Славчо Велков: Граничният полицай едва ли е убит от трафиканти, нещо по-голямо е Граничен полицай е убит край Елхово
Тагове
полицай стрелба
Коментари

Още от последните новини