Ден на траур в Елхово в памет на Петър Бъчваров

Ден на траур в Елхово в памет на Петър Бъчваров - E-Burgas.com

Кметът на община Елхово Петър Киров обяви 9 ноември за Ден на траур в памет на загиналия при престрелка край границата 32-годишен полицай Петър Бъчваров.

Извършени са два огледа на местопроизшествието. Предстоят експертизи, включително балистична, разпитани са свидетели. Той беше смъртоносно ранен вечерта в понеделник при опит да спре влизането на нелегални мигранти в България в района на село Голям Дервент. 32-годишният младши инспектор Петър Бъчваров беше убит по време на обход на преградното съоръжение на българо-турската граница. Заедно със свой колега - военнослужещ, се натъкват на пробив в оградата. При огледа полицейският служител е ранен смъртоносно от куршум, изстрелян от Турция. Разследването на трагичния инцидент продължава втори ден.

Турските власти са задържали двама души, а България очаква информация за разпитите им и покана в разследването да се включат и наши експерти. От Окръжната прокуратура в Ямбол е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт на длъжностно лице. Към момента няма яснота дали съдебният процес ще бъде гледан в България.

В памет на младши инспектор Петър Бъчваров днес националният флаг на всички общински сгради в Елхово ще бъде свален наполовина. Посмъртно той ще бъде награден с почетния знак на МВР.

Свързани статии
Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Полицай пострада тежко в катастрофа при гонка с мигранти Убийците на граничаря искали да застрелят и военния му колега Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Наркотрафик е водещата версия за убийството на границата Двама са задържани за убийството на граничаря, разследва се версия за каналджийство Главсекът на МВР: По оцелелият военен са произведени 10-15 изстрела Експерт по национална сигурност: Насилието на границата ескалира! Славчо Велков: Граничният полицай едва ли е убит от трафиканти, нещо по-голямо е Граничен полицай е убит край Елхово
Тагове
стрелба полицай
Коментари