Започва втората фаза на ваксинирането срещу ковид в страната

Започва втората фаза на ваксинирането срещу ковид в страната - E-Burgas.com

Започва втора фаза на имунизирането в България. От днес ваксините срещу коронавирус ще се поставят и в домове за възрастни хора, съобщи cross.bg. Имунизациите стартират както за старите хора, така и за и персонала в социалните домове. Те ще бъдат извършени от мобилни екипи на регионалните здравни инспекции.

В София ваксинацията срещу COVID-19 ще започне в две социални институции за възрастни хора - Дом „Надежда" и този в „Зона Б-5". Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Общо 30 души в тях са пожелали да се имунизират срещу коронавируса. В този брой са включени потребителите и персонала.

Кметът посочи, че е създадена организация със Столичното РЗИ. „Екипите се състоят от лекар и медицинска сестра от общинските болници и ДКЦ-та. Цялата логистика се организира от общинската Дирекция „Аварийна помощ и превенция". Осигурена е линейка на място. Разчитаме на лекарите и специалистите, за да можем да помогнем на тези уязвими групи да са по-спокойни", уточни градоначалникът.

Фандъкова съобщи, че общо около 30% от потребителите на общинските домове са пожелали да се ваксинират. „Столичната община се грижи за осем домове за възрастни. Разбира се, ние сме поканили частни, ако имат желание, да се включат в тази организация", допълни столичният кмет. Тя посочи, че РЗИ е осигурило ваксини за всички желаещи от домовете за възрастни.

Ваксинирани в страната срещу COVID-19 са вече 29 122 души.

Свързани статии
До часове решават дали да пуснат нов "зелен коридор" за ваксините Единственият "Зелен коридор" за ваксини в Бургас е в "Славейков" Бъдещето на летния сезон зависи от това колко хора ще се ваксинират За удобство на бургазлии: Запишете си час за ваксина в двата пункта в болницата МЗ публикува списък на всички пунктове за ваксинация в област Бургас Хората със странична реакция от ваксината ще могат да взимат болнични Кметът Димитър Николов: От 4 700 ваксинирани само седем души са прекарали ковид и то леко Доц. Дочев: Ваксинацията е личен пример, с който показваме пътя за спасение от вируса Масовата ваксинация продължава - откриват пунктове в Айтос, Карнобат, Поморие и Царево Над 4000 ваксинирани за последните 24 часа у нас
Тагове
ваксини ваксиниране
Коментари

Още от последните новини