Започва ваксинация на служителите в Слънчев бряг

Започва ваксинация на служителите в Слънчев бряг - E-Burgas.com

Започва ваксинация на хората, които работят по хотели и заведения в Слънчев бряг.. Това стана ясно на среща, организирана от ексдепутата Димитър Бойчев, който представляваше региона в Комисията по икономическа политика и туризъм.

Директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, изпълнителният директор на “Слънчев бряг” АД Златко Димитров и представителите на хотели и търговски вериги в община Несебър обсъдиха работен план за действие.

Здравната инспекция в Бургас разполага с всички видове ваксини, одобрени от Европейския съюз - двудозови и еднодозова. Служителите в най-големия курорт ще имат право на избор, обясни д-р Паздеров цитиран от "24 часа".

Във “Вива Клиник” в Слънчев бряг има зелен коридор за ваксинация, където и към момента има осигурени ваксини. От УМБАЛ “Дева Мария” пък имат готовност да предоставят линейка с екип, който да прави ваксинациите на място в хотели, ресторанти, магазини.

По време на срещата стана ясно, че в курорта вече има и чужденци с трудов договор в България. Те също имат право да получат безплатна ваксина.

“За много кратко време може да превърнем Слънчев бряг и региона в най-безопасната морска дестинация за почивка. Това е добър знак за партньорите ни от чуждестранните туроператори. Чрез тях информацията ще достигне до цяла Европа”, каза Димитър Бойчев.

Д-р Паздеров обърна внимание, че процентът на ваксинирано население е сред основните приоритети за летовниците. “Хората трябва да са достатъчно отговорни и да се ваксинират. Така ще има по-добър летен сезон”, каза директорът на РЗИ.

В някои от отворените хотели вече са ваксинирани част от служителите. Представителите на местния бизнес отправиха апел към служебния министър на туризма да се направи позитивна кампания за здравния и имунизационен статус на България.

 

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Старт на зимния сезон в Банско 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Откриват ловния сезон за диви прасета и дребен дивеч Задържаха под стража обвиняемият за убийството в Слънчев бряг Влакче с пиян водач се заби в магазин в Слънчев бряг, чужденка е с опасност за живота
Тагове
слънчев бряг ваксини сезон служители
Коментари