Започнаха първите занимания във вода за бебета в Бургас (Видео)

Започнаха първите занимания във вода за бебета в Бургас (Видео) - E-Burgas.com

Първите занимания във водна среда за бебета и малки деца до 3-годишна възраст стартираха днес в детския басейн „Флора“ в Морската градина. Осем бебета бяха първите посетители на водната гимнастика за най-малките.

Само за 2 дни над 50 родители се записаха за участие във вайбър групата - „Вода Деца - Бургас” и споделиха своя интерес към водните занимания. Те се провеждат от лицензирания и професионален международен инструктор по ранно плуване Жана Пономаренко, в партньорство със Спортен клуб по плуване „Здраве - 09“.

Водните тренировки ще се провеждат всеки вторник и четвъртък в две групи с продължителност от 30 мин. Първата група ще бъде за най-малките „плувци“ от 11.00, а втората ще започва веднага след нея от 11.30 часа. В заниманията могат да участват и майките, тъй като това помага много за увереността и спокойствието на детето във водата.

Следващото водно занимание ще се проведе на 14 юли /четвъртък/, а записването за него ще бъде предния ден, на 13 юли /сряда/ във вайбър групата: „Вода Деца - Бургас” или в инстаграм на: waterbaby_janna_burgas.

Заниманията във водна среда ще бъдат с цена: 15 лв. такса за обучение (СК "Здраве" -09) и 2 лв. вход за басейн Флора (заплаща се на рецепция).

Уроците по плуване за бебета, не само са отлична профилактика на настинки, сколиоза, прегърбване, нарушения на позата и мускулна дистония, но помагат на новородените за по-бързото и доброто им физическо, физиологично и психологическо развитие.

Повече информация за новата инициатива може да откриете в официалния сайт на Община Бургас, в раздел „Здравеопазване и социални дейности“ – „Социални дейности“ – „Плуване за бебета“ или на този линк: https://www.burgas.bg/bg/pluvane-za-bebeta

 

Свързани статии
Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Акция по кръводаряване се провежда в много градове у нас 1709 са заловените дрогирани водачи за последните 3 месеца Мъж реши да почисти съседския двор и запали къщата Заловиха опасни пияници зад волана в Айтос Бургас домакин на изложението "Бебе Зона" за пета предна година МРРБ: Цената на водата за бургазлии лежи в нивите край Медово (Снимки) Спипаха поредния надрусан шофьор в Бургас, ето какво откриха в дома му (Снимки) Поискаха закриване на ВиК асоциацията на работна среща в Бургас
Тагове
басейн вода бебета
Коментари

Още от последните новини