Започна тестването на бургаските медици и полицаи, първите проби са отрицателни

Започна тестването на бургаските медици и полицаи, първите проби са отрицателни - E-Burgas.com

Вчера започна тестването с PCR на медиците от Спешния център за бърза помощ. До момента са излезли 31 проби и всички са отрицателни. Общинският щаб взе решение да продължи с тестването на медици на първа линия, близките дни ще се тестват 24 човека от медицинския персонал в Инфекциозното отделение и 50 в Спешно отделение към УМБАЛ - Бургас. Пробите ще бъдат платени от бюджета на Община Бургас.

Всички взети проби на служители на полицията също са отрицателни.

Междувременно 24 остават доказаните случаи на коронавирус в Бургас и областта. В момента 7 пациенти са в болница, 5 в Инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас, 2 в Айтос.

Няма пациенти, които да са на апаратна вентилация, 2 са на кислородна терапия, но са в стабилно състояние, уточняват от кризисния щаб. 4 са изписаните до момента пациенти. Всички настанени в болница са в много добро общо състояние.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус бургас лекари полицаи
Коментари

Още от последните новини