Заплати по 2500 лева в армията няма да има

Заплати по 2500 лева в армията няма да има - E-Burgas.com
снимка: kostadin.eu

Заплати от 2500 лева в армията, за които министър Николай Ненчев съобщи, няма да има.

Министерството на отбраната ще предложи увеличение на възнагражденията в разумни размери, заяви пред Дарик съветникът на министъра ген.Атанас Запрянов. Той поясни, че сумата е посочена от министър Ненчев емоционално и условно. Липсата на кадри в армията е обезпокоителна, заяви ген. Атанас Запрянов. За някои категории некомплектът достига 27%.

"За някои категории е 15%, например войници, за някои е над 20%, стига до 27-28%. Ние имаме нужда от офицери, сержанти, войници. Въоръжените сили трябва да бъдат не по-малко от 37 000. Реално списъчният състав в момента е много по-малък", обясни той. Министерството на отбраната ще направи предложение за увеличение на заплатите в армията, но те няма да са 2500 лева, както по-рано обяви министър Николай Ненчев.

"Цифрата 2500 мисля, че е казана условно и емоционално. Около 600 лева е началната заплата на един войник сега. Държавата е на пазара на труда. Трябва да предложи атрактивни условия, за да дойдат хората да служат в армията. Заплати от 600 лева очевидно не са достатъчни и Министерството на отбраната ще има предложение за увеличение на тези заплати в разумни размери", коментира още ген. Запрянов.

Коментари

Още от последните новини