Зам.-министър и програмен експерт ще вдъхновяват млади бургазлии онлайн

Зам.-министър и програмен експерт ще вдъхновяват млади бургазлии онлайн - E-Burgas.com

"Бургас харесва младите" е инициатива, която с подкрепата на Община Бургас развива сътрудничеството между младите хора в града и стимулира реалното участие на младежката общност във вземането на решения и реализацията на съвместни проекти. Въпреки трудната година и настъпилият нов период на изолация, инициативата не спира да се развива. Тя привлече много съмишленици и доброволци, които кипят от идеи и енергия.

През 2020-а "Бургас харесва младите" отбеляза с различни събития Европейския ден на езиците, Бургаски ден без автомобили, Конкурс "Бургас харесва младите преводачи", Световен ден на мира, Детски младежки фестивал Българово 2020, Първи Младежки Startup Фест и др.

Част от инициативата е така наречената Младежка академия за доброТворци. Сред първите й вдъхновяващи гости бяха проф. Минко Балкански и физикът Тео Теодосиев.

Този уикенд предстои второ издание на Младежката академия за доброТворци. За съжаление, ситуацията с КОВИД - 19 не позволява младите бургазлии да се срещнат на живо със следващите поканени вдъхновители. Затова ще изслушат лекциите им онлайн. Поканените лектори за 7 и 8 ноември са 13 на брой. Всеки ще има на разположение 45 минути, а слушателите вече са се записали предварително.

Сред лекторите този уикенд са зам.-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева, Евгения Сарафова - съосновател на Географ.бг, Ирина Илиева - програмен експерт от Фондация "Америка за България", Ангел Георгиев - основател на ZNAM.BE, Петър Бодуров - основател на Фондация "Подобри" и др.  

Темите на Младежката академия за доброТворци са следните: Доброволчество - Каузи - Личностно и професионално развитие - Емоционална интелигентност - Опазване на околна среда - Предприемачество (вкл. Социално) - Презентиране, elevator pitch - Инвестиране (на знания, време и ресурси) - Алтруизъм - Иновации (вкл. социални) - Дизайн мислене - Общност и общностно развитие - Конкурентоспособност - Личен пример (съвременни будители - доказали се младежи, които се развиват успешно в своята сфера, с доказан опит) - Инспириране на младежи да учат, споделят, действат.

"Бургас харесва младите" във фейсбук: https://www.facebook.com/BurgasLikesYouth/

Свързани статии
Стана ясно кои бургазлии ще бъдат отличени на Никулден Ревю на читалищно творчество в Деня на будителите Очаква ни есенен и слънчев уикенд Община Бургас с най-много одобрени социални проекти Топъл уикенд, но с много валежи "Уикенд без име" идва с музика и атрактивни спортни събития в Бургас Несебър стяга голяма двудневна програма за празника си Ясна е програмата на Бургас за Гергьовден Празнично настроение в Бургас чак до Гергьовден, ето програмата Ето какво ще е времето през уикенда
Тагове
бургазлии мероприятие уикенд програма инициатива
Коментари

Още от последните новини