Очаква ни есенен и слънчев уикенд

Очаква ни есенен и слънчев уикенд - E-Burgas.com

Предстоящите почивни дни ще са преобладаващо слънчеви с температури, характерни за сезона. В ранните часове, типично за есента ще има условия за понижена видимост покрай някои водоеми, в низините и котловините. В събота до обяд ще има по-значителна облачност около крайбрежието, където е възможно да препръска слаб дъжд, с по-голяма вероятност на Юг от Бургас, сочи прогнозата на NOVA.

Над останалата част от страната – слънчево с традиционната следобедна облачност. Вятърът – по-осезаем в областите около Черноморието. Дневните температури – между 20 и 25 градуса.

В неделя в хода на деня облаците ще са повече, но валежи не се очакват. Тихо време със следобедни температури без особена промяна спрямо съботните.

Област с ниско атмосферно налягане над Адриатическо море ще създаде динамика в атмосферата в първата половина на следващата седмица. В понеделник облачността от запад ще се увеличи, но превалявания се очакват най-вече в планините на Югозапад. Във вторник, сряда и четвъртък такива ще има на повече места, но отново предимно в Западна и Централна България. 

Към края на следващата седмица вероятността за валежи ще намалява. В самия край на периода температурите ще се повишават с тенденция за сиромашко лято около 17-18 октомври. Предварителните прогнози на метеорологичните модели обещават термометрите да покажат около и над 25 градуса в някои традиционно топли райони.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време уикенд
Коментари

Още от последните новини