Задържаха контрабандни смартфони за 60 бона на границата с Турция

Задържаха контрабандни смартфони за 60 бона на границата с Турция - E-Burgas.com

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и гранични полицаи от ГД „Гранична полиция“ откриха 165 контрабандни мобилни телефона при съвместна проверка на ГКПП „Капитан Андреево“. Телефоните са открити по тялото и в багажа на трима пътници –двама мъже и една жена. Те пътували с лек автомобил от България към Турция.

Превозното средство марка „Мерцедес“ с българска регистрация пристига на пункта на 15.01.2021 година около 18.20 часа. Шофьорът и тримата му спътници, всички български граждани, заявили, че не пренасят вещи, стоки, благородни метали или парични средства за деклариране. При последвалата митническа проверка в чанта, оставена на пода пред предната седалка са открити 55 смарт телефона с марката Xiaomi Redmi, собственост на жената.

При извършения личен преглед на мъжете, се установява, че двама от тях са укрили в ластични колани около кръста по 55 смарт телефона от същата марка. Откритите общо 165 мобилни телефона с пазарна стойност близо 57 000 лева са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Свързани статии
Митничари надушиха контрабандни пари край Малко Търново Митницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция Арестуваха българин за внос на контрабанден алкохол в Турция Трафик на границата с Турция в последния ден без тест за ковид Митничари хванаха македонец с 33 кг канабис за над 135 000 лв. (снимки) Удар на "Лесово"! Хванаха младеж в опит да изнесе кокаин за 2 млн.лв. (Снимки) Васил Инджов: Всички трасета за камиони работят на "Капитан Андреево" Контрабанда за 160 хил. лева пресякоха митничарите на Лесово (Снимки) Родните власти хванаха сърбин с 20 кила марихуана за 75 хил.лв. на границата с Турция (Снимки) Жена опита да мине границата с Турция със сребро в сутиена (Снимки)
Тагове
капитан андреево контрабанда смартфони граница
Коментари

Още от последните новини