Взехте ли си жива елха? Засадете я в Бургас на 4-ти януари

Взехте ли си жива елха? Засадете я в Бургас на 4-ти януари  - E-Burgas.com

На 4-ти януари 2020 година ще се проведе организираното засаждане на дръвчета от кампанията "Живо елха" на "Зелена Странджа". От сдружението всяка година подканват бургазлии да не купуват пластмасови или отсечени коледни дръвчета, а да заложат на живи растения от вида вида атласки кедър и обикновен смърч. 

И тази година засаждането ще се случи в кварталната градинка между блоковете 59, 60, 61, 62 и 63 в к-с "Братя Миладинови", където вече растат успешно десетки дръвчета от изминалите кампании.

В началото на месец декември от "Зелена Странджа" предлагаха продажба на елхички, които са отгледани в разсадник край Бургас и са подходящи за климата в града. В засаждането обаче може да се включат и хора, които са закупили дръвчетата си от друго място. 

Организаторите на събитието са осигурили разрешение община Бургас, инструменти за доброволците, както и професионални съвети за засаждането. Срещата е от 13:00 часа на 4-ти януари. При неподходящи климатични условия и минусови температури кцията ще бъде отложена за друга дата.

 

Коментари