Вятър и по-ниски температури днес, по морето и дъжд

Вятър и по-ниски температури днес, по морето и дъжд - E-Burgas.com

Днес ще духа умерен и силен северозападен вятър, с който за кратко в страната ще нахлуе студен въздух. Облачността ще е променлива и на места, главно в източните райони ще превали дъжд, съобщава БНТ. Минималните температури са предимно между 3° и 8°. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София около 9°.

Над Черноморието ще има променлива облачност и на места ще превали дъжд. Ще духа силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 10 - 12°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините през нощта на отделни места ще превали слаб сняг, но още сутринта облачността ще намалее и през деня ще преобладава слънчево време. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

В събота ще бъде предимно слънчево и доста топло за втората половина от периода с максимални температури между 13° и 18°. В неделя ще бъде облачно, след обяд на отделни места в крайните западни райони ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се понижат с 4 - 5 градуса. В понеделник привечер и през нощта срещу вторник на отделни места в Северна и Западна България ще превали дъжд.

Свързани статии
И днес температурите ще варират около нулата, отново силен вятър по морето Жълт код за ниски температури в цялата страна Жълт код за вятър в десет области от страната Обявен е жълт код за силен вятър в Бургаска област Оранжев код за дъждове налази Южна България Нахлува студен въздух, ще вали на много места в страната Високи температури в събота, но с валежи Ниски температури и дъжд в четвъртък Превалявания се очакват в Западна България Времето застудява през уикенда, ще има дъжд и гръмотевици
Тагове
вятър дъжд
Коментари

Още от последните новини