Втори етап помощ на хотелиери, настанили бежанци

Втори етап помощ на хотелиери, настанили бежанци - E-Burgas.com

Вторият етап, в който хотелиерите могат да кандидатстват по програмата за ползване на хуманитарна помощ за търсещите временна закрила в България заради войната в Украйна започна.

Отчетният период, за който настанилите бежанци кандидатстват е от 1 до 30 април. Обхванатите от временната закрила имат право на помощ в размер на 43,60 лв. за нощувка, храна, туристически данък и транспортиране.

Помощта ще се получава за местата за настаняване, вписани в Националния туристически регистър или в създадения за целите на програмата Регистър за места за подслон. Средствата се изплащат на база на фактически извършени разходи, съобщава Bulgaria ON AIR.

Хотелиерите могат да подават заявление и по електронен път чрез Системата за управление на националните инвестиции. Кандидатстването е до 5 чай. Предвижда се държавата да започне да плаща за настаняване на бежанци и в частни имоти.

 

Свързани статии
Отново отварят пунктове за пререгистриране на украински бежанци в Бургас и региона Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Мигрантският натиск продължава и по море! 38 сирийци и афганистанци, сред които и бебе, дойдоха с лодка Украинката-трафикант остава в ареста, превозвала сирийците със служебен автомобил Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни
Тагове
хотели бежанци украинци
Коментари