Втори етап помощ на хотелиери, настанили бежанци

Втори етап помощ на хотелиери, настанили бежанци - E-Burgas.com

Вторият етап, в който хотелиерите могат да кандидатстват по програмата за ползване на хуманитарна помощ за търсещите временна закрила в България заради войната в Украйна започна.

Отчетният период, за който настанилите бежанци кандидатстват е от 1 до 30 април. Обхванатите от временната закрила имат право на помощ в размер на 43,60 лв. за нощувка, храна, туристически данък и транспортиране.

Помощта ще се получава за местата за настаняване, вписани в Националния туристически регистър или в създадения за целите на програмата Регистър за места за подслон. Средствата се изплащат на база на фактически извършени разходи, съобщава Bulgaria ON AIR.

Хотелиерите могат да подават заявление и по електронен път чрез Системата за управление на националните инвестиции. Кандидатстването е до 5 чай. Предвижда се държавата да започне да плаща за настаняване на бежанци и в частни имоти.

 

Свързани статии
Все повече украинци напускат България Автобус с украинци се запали край Варна Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем Расте недоволството на хотелиерите по Южното Черноморие Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат 6 500 украинци търсят работа в бюрата по труда в големите градове Хотелиери: Засега резервациите по Черноморието вървят добре Достатъчни ли са държавните бази за украинските бежанци у нас Шефът на правителствения щаб за бежанците е подал оставка България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците
Тагове
хотели бежанци украинци
Коментари

Още от последните новини