Времето по морето остава дъждовно, лятото идва в последните дни на юни

Времето по морето остава дъждовно, лятото идва в последните дни на юни - E-Burgas.com

През следващите дни валежите над източните райони в страната ще продължат, докато на запад те ще са по-малко, ще има и слънчеви часове, обяви в Сутрешния блок на БНТ синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева.

За днес очакваме между 4 и 10 литра на квадратен метър, като не е изключено на места, в Северна България и Рило-Родопската област, да паднат много значителни количества. За съжаление днес и утре все още в Източна България ще има градушки", обясни тя.

По изчисленията на НИМХ в Оярхово, Варна, въобще в Североизточна България, валежите надхвърлят климатичната норма за месеца.

Според Стойчева вероятността от валежи ще намалее тази събота.

"За кратко ще си починем от дъждовете, но по Черноморието ще си остане неустойчиво, със следобедни краткотрайни валежи. През по-голямата част от деня облачността ще е разкъсана и температурите ще се повишат", поясни синоптикът.

В неделя, отново с понижение на температурите, започва развитие на купесто-дъждовна облачност и във вторник и сряда се очакват по-значителни валежи.

"Все пак лятото ще дойде, но в края на последните десет дни от юни, като цяло тогава времето ще се стабилизира. Именно тогава ще е подходящо и за море", поясни Анастасия Стойчева.

Коментари

Още от последните новини