Войната продължава: Радев с тежки обвинения срещу Борисов

Войната продължава: Радев с тежки обвинения срещу Борисов  - E-Burgas.com

Президентът Румен Радев атакува остро премиера Бойко Борисов във връзка със скандала с подслушването, в който беше въвлечен държавният глава. Преди няколко дни Борисов заяви, че "някой се омазал" със СРС-тата на президента и категорично отрече всякаква лична отговорност.

Радев обаче днес го обвини персонално: "Той се опитва да прехвърли отговорността за послушването на друг, както прави винаги – ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели, указва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е ангажирана и впрегната да респектира несъгласните българи".

"За съжаление, въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода", заяви Радев. В този период Борисов оглавява охранителната фирма "Ипон".

Според президента Борисов трябвало да се страхува да остане на власт заради "скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство, ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимости". "Драмата на г-н Борисов е, че този път осъзнава факта, че номерът с пречистване чрез подаване на оставка няма да мине, защото го очаква служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението. Затова аз напълно разбирам неговата растяща нервност", допълни Радев.

Държавният глава призова българските граждани да "отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи".

 

/КРОСС/

Коментари

Още от последните новини