Водачът на ПП ДОСТ в Бургас Айдоан Али: Идва време за разбиване на порочните практики в политиката

Водачът на ПП ДОСТ в Бургас Айдоан Али: Идва време за разбиване на порочните практики в политиката  - E-Burgas.com

-Г-н Али, какви са основните проблеми, които хората от Бургаска област споделят с Вас по време на срещите Ви с избиратели в Бургаска област?

-Проблемите на гражданите в областта по същество не се различават от основните за страната. Като най-наболели бих могъл да определя безработицата и липсата на чувство за прозрачност и справедливост при осъществяването на обществените дейности от страна на местната власт. Особено отчетливо това се проявява в определена местна администрация в Бургаска област, където десетилетия наред една политическа сила е феодализирала ресурсите и управлява пристрастно на ръба на закона.

-По Ваша инициатива бяха организирани открити медицински приемни за жители на малки населени места и много хора се възползваха от възможността, която им дадохте. Ще продължение ли и за в бъдеще да търсите начин здравната помощ за хората от тези райони да бъде осигурена на ниво?

-Медицински прегледи бяха организирани за нуждаещи се от помощ жители на населени места, които са отдалечени от големите градове. Мобилните екипи посетиха селата Речица, Ясеново, Снежа, Заимчево, Ябълчево, Снягово, Мъглен, Пещерско, Гълъбец и други. Прегледите и консултациите се провеждаха от медици от Бургас, под ръководството на д-р Бирджан Йозтюрк.

Инициативата беше предприета още в началото на кампанията. Решихме да се отзовем на призивите за подкрепа, отправени към нас по време на срещите, които провеждахме в региона. В малките населени места хората страдат от недостиг на медицински специалисти. Това е един наистина огромен проблем, на който е нужно приоритетно да се търси и намери решение в бъдеще.

-Кои са най-важните акценти от платформата на ПП ДОСТ, за които ще търсите реализация в бъдещата си работа?

Едни  от най-важните акценти са борбата срещу корупцията и олигархията, които разяждат основите на държавните институциите и възпрепятстват, жизнено важната съдебна реформа , от която зависи напредъка във всяка една сфера на обществено -политическия и икономическия живот в страната.

Друг важен акцент е привличането на инвестиции в по-малките населени места, ежемесечни доходи с добри заплати е единствената панацея за спиране на емиграцията и борбата с демографския срив. За да се случи това, трябва да създадем условия, които да улесняват и стимулират инвеститорите. Това е акцент номер едно.

-Ще успее ли след изборите ПП ДОСТ да намери начин за взаимодействие с останалите политически сили в страната и как?

ДОСТ е политическа сила със светло бъдеще. Тя партия, която безкомпромисно отстоява евроатлантическите ценности като посока за развитие на страната. Обединението застава срещу партиите на статуквото, които със зъби и нокти се противопоставят на промяната към върховенство на закона. Ние ще си взаимодействаме с тези, които искрено са тръгнали да променят управлението.  Искаме България да бъде правова държава. В 44-тото Народно събрание ще подкрепяме всички законопроекти, които ще рефлектират положително върху жизнения стандарт на всеки един гражданин.

-Как по Ваша преценка протича предизборната кампания в Бургаска област?

Предизборната кампания в общи линии не се различава много от предходните. Това е съревнование за доверието на избирателя. Но има съществена разлика в това, че всички ретроградни сили, партии, защитаващи статуквото и такива които искат да трупат гласове от крайно националистическия популизъм, се втурнаха заедно да нападат новата партия ДОСТ и Обединение ДОСТ. Защото интересите им са засегнати. Но идва време за разбиване на порочните практики в политиката в страната.

Коментари