Вижте най-новия еко проект в Бургас

Вижте най-новия еко проект в Бургас - E-Burgas.com

Паралелно с амбициозната програма на Община Бургас "Първокласно начало", малчуганите се учат и разделно да изхвърлят отпадъците си в класната стая още от първия учебен ден.

За целта всеки кабинет, където се обучават първокласници, освен че е обзаведен с антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета, нови единични чинове, които могат да се конфигурират по различен начин, нови интерактивни дъски с възможности за използване на електронни учебници и електронен дневник, разполага  и с  кошчета за разделно събиране на хартия, пластмаса и метал.

Днес първокласниците от ОУ "Любен Каравелов" направиха  атрактивна демонстрация какво са научили по програмата за разделно събиране на отпадъци, участваха в забавна викторина и показаха в какви красиви и полезни неща могат да се превърнат ненужните отпадъци.

"Радостно е, че сте толкова малки, а вече  сте научили много важни правила  за опазване на околната среда и с такова усърдие ги спазвате", похвали малчуганите зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, която присъства на демонстрацията.

Специален гост бе и представител на Кампанията "Рециклирай Бургас", които също работят с бургаски училища и помагат за последващото обработването на отпадъците.

Галерия
Коментари

Още от последните новини