Видяха бели врабчета край Созопол

Видяха бели врабчета край Созопол - E-Burgas.com

Бели врабчета се появиха в близост до плаж в Созопол. Едно от птичетата е било забелязано от спасителя Радослав Бориков рано сутринта, докато отивал към работното си място.рето.

„Вървях по тази пътека към плажа и първо видях как се разлетяха две, три врабчета и ми направиха впечатление. Погледнах към храста и видях едно бяла врабче. Мисля, че появата му е поличба за здраве! Свързвам го с белите лястовици!, разказва той.

По-късно станало ясно, че белите врабчета всъщност са три. Те са били забелязани от почиващи и рибари в района на къмпинг „Златна рибка“ в града. Бялото врабче е изключително рядка мутация в природата. От БДЗП твърдят, че да се видят три екземпляра наведнъж е почти невъзможно.
„Вероятно са изтървани някакви хибриди домашно произведени, но нека да оставим на хората положителната нагласа, че бялата птичка им носи щастие и късмет, още повече, че са три –утроен късмет и здраве!“, обясни Радослав Молдовански от БДЗП – Бургас пред БГНЕС. За спасителя Радо обаче птицата е бяло врабче и е наслука за сезона по морето.

Коментари

Още от последните новини