Вече можем да сядаме по пейките в парковете

Вече можем да сядаме по пейките в парковете - E-Burgas.com

Посещенията на детските и спортните площадки в парковете, както и сядането по пейките там вече са позволени. Със заповед, която влезе в сила от днес, здравният министър Кирил Ананиев отмени досегашните разпоредби, с които бяха въведени тези ограничения, пише "Дневник".

При досегашния режим разходките в парковете и градските градинки бяха възможни, но без да се сяда по пейките, а достъпът до детските и спортните площадки беше забранен. По отношение на спазването на дистанция остава разпоредбата за разстояние от 1.5 м между хората на открити обществени места, а изключение се прави за членовете на едно семейство.

Отсега нататък кметовете на общини са тези, които могат да въвеждат конкретни изисквания как да се организират посещенията на зелените площи. Контролът по изпълнението е в ръцете на кметовете и областните управители. В сила е забрана за посещения на детски и спортни площадки на закрито.

Същевременно се забранява "провеждането на всякакви организирани събития на групи над 10 лица". Изключение се прави само за колективните аматьорски спортове с до 12 участници, за тренировките на професионалните футболисти и за подготовката на спортистите за олимпийски игри.

Свързани статии
Масови проверки за маски в градския транспорт и гарите в Бургас (Снимки) Лекарският съюз: Затворете дискотеките! Болниците да останат отворени! Служители без маски в заведенията сами ще си плащат глобите Нова заповед на здравния министър Марияна Николова въведе единни правила за безопасност в курортите В Несебър засилиха контрола върху спазването на Ковид мерките Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19 Водещи немски телевизии излъчиха репортaжи за масово неспазване на мерки на Златни пясъци Здравният министър: Лъжа е, че отново ще въвеждаме КПП-та Безкрай: Гърция отново въведе нови мерки по границите
Тагове
мерки паркове пейки заповед
Коментари

Още от последните новини