Вече 541 заразени с Covid-19, вирусът взе още една жертва

Вече 541 заразени с Covid-19, вирусът взе още една жертва  - E-Burgas.com

За 24 часа има 19 нови потвърдени случая. От тях в болница са настанени 6. Изследвани са 252 човека. Общият брой на заразените лица е 541. Увеличение с 3,6% в сравнение с предишния ден.

Това заяви началникът на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

В София са 15 нови случая - в "Пирогов" има един, в Инфекциозна болница са двама, в Център за бърза медицинска помощ са 6 от изследвани 85 служители, в центъра за бърза медицинска помощ на ВМА има един.

В Благоевград, Стара Загора,Хасково и Смолян има по един нов случай. Няма нови области.

Генерал Мутафчийски припомни, че най-младият пациент е на 1 година, а най-възрастният е на 86 години. Средната възраст е 46,5 години.

Заразеният медицински персонал вече наброява 30 души, тоест, 5,5% от всички заразени случаи. Това са 17 лекари, 8 медицински сестри и 5-има друг медицински персонал. Средната възраст на заразените е 51,5 години. Като сигурно завърнали се от чужбина или почивка са 4 лица, контактни на завърнали се от чужбина 4 лица, заразени по време на работа са 22.

За денонощието има двама починали, плюс един обявен преди малко - 72-годишен пациент от Пещера с множество придружаващи заболявания. Другите две починали са жени - на 60 и 75 години от "Пирогов", също с придружаващи заболявания.

Общо 21 стават починалите, това е 3,7% от общият брой на заразените. Средната възраст е 65 години.

Лежащите в болница са 210, 22-ма са в интензивно отделение.

11 400 теста има в запас във ВМА и Националната лаборатория. От вчера е открита и лабораторията в Плевен и днес започва да работи регулярно, каза още Мутафчийски.

Свързани статии
19 новозаразени с коронавирус у нас, сред тях е и бременна жена Заради сигурността на сезона: Започва масово тестване за коронаворус в Бургас Шеф на РЗИ: Скоро ще се върнем към нормалния начин на живот Доц. Кунчев в Бургас: Ще помогнем и на местния бизнес (Видео) В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса Хоспитализираните с коронавирус у нас вече са под 200, 17 са новите случаи Коронавирусът продължава да отстъпва - 32-ма излекувани срещу 17 новозаразени у нас Бургаските учители и служители в детски градини бяха тествани за коронавирус, няма нито един заразен 42-ма се излекуваха от коронавирус за денонощието
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини