Вече 541 заразени с Covid-19, вирусът взе още една жертва

Вече 541 заразени с Covid-19, вирусът взе още една жертва  - E-Burgas.com

За 24 часа има 19 нови потвърдени случая. От тях в болница са настанени 6. Изследвани са 252 човека. Общият брой на заразените лица е 541. Увеличение с 3,6% в сравнение с предишния ден.

Това заяви началникът на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

В София са 15 нови случая - в "Пирогов" има един, в Инфекциозна болница са двама, в Център за бърза медицинска помощ са 6 от изследвани 85 служители, в центъра за бърза медицинска помощ на ВМА има един.

В Благоевград, Стара Загора,Хасково и Смолян има по един нов случай. Няма нови области.

Генерал Мутафчийски припомни, че най-младият пациент е на 1 година, а най-възрастният е на 86 години. Средната възраст е 46,5 години.

Заразеният медицински персонал вече наброява 30 души, тоест, 5,5% от всички заразени случаи. Това са 17 лекари, 8 медицински сестри и 5-има друг медицински персонал. Средната възраст на заразените е 51,5 години. Като сигурно завърнали се от чужбина или почивка са 4 лица, контактни на завърнали се от чужбина 4 лица, заразени по време на работа са 22.

За денонощието има двама починали, плюс един обявен преди малко - 72-годишен пациент от Пещера с множество придружаващи заболявания. Другите две починали са жени - на 60 и 75 години от "Пирогов", също с придружаващи заболявания.

Общо 21 стават починалите, това е 3,7% от общият брой на заразените. Средната възраст е 65 години.

Лежащите в болница са 210, 22-ма са в интензивно отделение.

11 400 теста има в запас във ВМА и Националната лаборатория. От вчера е открита и лабораторията в Плевен и днес започва да работи регулярно, каза още Мутафчийски.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини